Județul Botoșani va fi avantajat la accesarea fondurilor prin programul Start-up Nation
Ultima Ora Politic

Județul Botoșani va fi avantajat la accesarea fondurilor prin programul Start-up Nation

Județul Botoșani va fi avantajat la accesarea fondurilor prin programul Start-up Nation 2018

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a anunțat marți, 2 octombrie, că în urma punerii în dezbatere publică a proiectului de Ordonanță de Urgență prin care se reglementează condițiile în care vor fi acordate finanțările nerambursabile prin programul Start-up Nation 2018, județele mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic vor avea întâietate.

Județul Botoșani va fi avantajat la accesarea fondurilor prin programul Start-up Nation 1

 

Județul Botoșani va fi avantajat la accesarea fondurilor prin programul Start-up Nation 2018. În ediția 2018-2019 se pune accent pe crearea de afaceri în județele în care activitatea privată este mai redusă. Astfel, antreprenorii din Botoșani vor avea șanse mai mari să obțină fonduri pentru a dezvolta proiecte în valoare de 200.000 lei fiecare. Totodată, în acest an sunt favorizați antreprenorii debutanți. Având în vedere aceste două aspecte, îi îndemn pe tinerii noștri să-și pregătească planurile de afaceri și să aplice în număr cât mai mare”, a declarat Răzvan Rotaru.

În ediția de anul acesta a programului Start-up Nation se va da posibilitatea plăților în avans, care pot fi de până la 30% din suma totală aprobată. Acestea se pot acorda, la solicitarea beneficiarului, înainte de a se începe implementarea planului de afaceri propus.

La fel ca anul trecut, proiectele vor fi contractate în ordinea înregistrării în aplicație, cu condiția să obțină un punctaj mai mare sau egal cu 90 puncte.

În continuare, eligibile sunt tot microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) înființate după data de 30 ianuarie 2017.

Proiectul de OUG inițiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat urmează în scurt timp să fie adoptat de Guvern și apoi să fie publicat în Monitorul Oficial pentru a se începe înscrierile.

Detalii la Cabinetul Parlamentar al Deputatului Răzvan Rotaru – Municipiul Botoșani, Piața Revoluției 1-3, Camera 113, Luni – Vineri 9:00 – 13:00.

https://www.facebook.com/RotaruRazvanIlie/

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.