Judecătorul Danileț o face praf pe Gîrbovan, omul lui Dăncilă la Justiție: ”A susținut modificări nocive pentru legile justiției” 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Judecătorul Danileț o face praf pe Gîrbovan, omul lui Dăncilă la Justiție: ”A susținut modificări nocive pentru legile justiției”

Nominalizarea Danei Gîrbovan pentru postul de ministru al Justiției este ciudată, spune la RFI judecătorul Cristi Danileț. El acuză lipsa de transparență în desemnarea șefei Uniunii Naționale a Judecătorilor din România de către PSD.

Cristi Danileț amintește că Dana Gîrbovan a contribuit din plin la modificările controversate ale legilor justiției: ”Desemnarea este în urma unei proceduri netransparente. Noi magistrații nu am știut nimic. Personal, eu sunt surprins de negocierile care au loc în forurile unor partide politice cu privire la cariera magistraților și sunt surprins în cel mai neplăcut mod, pentru că doamna Gîrbovan este una dintre cele care au susținut niște modificări profund nocive pentru legile justiției, mă refer aici la modificările de acum doi ani de zile, o parte din ele s-au și aprobat anul trecut, prin care s-a adus o atingere gravă independenței justiției, modificări care au fost criticate de forurile europene și totuși, modificări pe care doamna Gîrbovan le-a susținut. Deci cumva este o ciudățenie să numești în funcția de ministru o persoană care a contestat obligații internaționale pe care România le are de îndeplinit”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.