Judecătorul Cristi Danileț, reacție imediată la decizia de sancționare pe numele său. ”O voi contesta”
Ultima Ora Justiție Politic Social

Judecătorul Danileț: ”În România sunt 300 de cazuri de omor cu autor necunoscut. Asta înseamnă că acei criminali sunt în libertate”

„VeDem Just – Voci pentru Democrație și Justiție”, asociație fondată de judecătorul Cristi Danileț, anunță că în România sunt în prezent 300 de cazuri de omor cu autor necunoscut. „Asta înseamnă că acei criminali sunt în libertate”, subliniază asociația, în contextul evenimentelor dramatice de la Caracal.

„În România sunt 300 de cazuri de omor cu autor necunoscut. Asta înseamnă că acei criminali sunt în libertate. Sunt mii de cazuri cu infractori ce au comis violuri, tâlhării, furturi care nu au fost reclamați sau descoperiți.

S-au tăiat legăturile dintre serviciile de informații și procurori. S-a forțat pensionarea a mii de polițiști. Nu avem proceduri publice cu privire la încătușare, gazare, pătrundere în domiciliu sau folosirea mascaților. Nu avem locuri speciale de audiat minorii de către oamenii legii. Nici persoane specializate în audierea victimelor infracțiunilor sexuale. Nu știm ce să facem, pe secunde, dacă primim un telefon că arde un club, că se scufundă o barcă, că s-a prăbușit un elicopter sau că o persoană este răpită”, se afirmă pe pagină de Facebook a asociației.

A durat 19 ore până când Poliția a reușit să găsească, în Caracal, locația în care se presupune că Alexandra, față de 15 ani, a fost omorâtă și arsă.

Procurorul general Bogdan Licu afirmă că nu are „nicio explicație” pentru comportamentul polițiștilor. Aceștia au așteptat patru ore și jumătate pentru a percheziționa casă criminalului din Caracal.

Licu a spus că mandatrul de percheziție a fost semnat de judecător la ora 01.30, însă polițiștii nu au făcut nimic până la ora 06.00.

„Nu am nicio explicație. Nu este în regulă ce s-a întâmplat. Un lucru este cert. Față putea fi salvată, acesta este lucrul cel mai grav

Nu există nicio explicație pentru că au trecut patru ore și jumătate de la obținerea mandatului până la intervenție”, a declarat Licu la Antena 3.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.