Judecătorul Danileț, despre Jean Andrei, profesorul de Drept condamnat: Este un infractor și va poza în „victimă” a „statului paralel"
Ultima Ora Justiție Politic Social

Judecătorul Danileț, despre Jean Andrei, profesorul de Drept condamnat: Este un infractor și va poza în „victimă” a „statului paralel”

Judecătorul Danileț, despre Jean Andrei, profesorul de Drept condamnat: Este un infractor și va poza în „victimă” a „statului paralel”. Desigur, când un profesor de Drept este condmanat, te gândești ce au învățat studenții de la el…

”Din condamnările de ieri rețin una referitoare la un cadru didactic la Facultatea de Drept de la Universitatea București: Jean Andrei.

Acest personaj a purtat un război personal cu Justiția română încă de când a început ancheta. Studenții săi au fost nevoiți la cursuri să îi asculte supărările, frustrările, jignirile la adresa magistraților. Unii magistrați, pe Facebook, am fost agresați în mod constant de acest personaj. Noi știam că a fost cercetat în cel puțin două dosare, știam de legăturile lui politice, dar am tăcut. Nu i-am răspuns niciodată la agresiunile publice, cel puțin nu în public și nu la același nivel.Deși notar, deși cadru didactic de drept, deși soț de judecătoare, etica lui profesională nu a avut vreo legătură cu minimul bun simț cerut cuiva ce are aceste calități.

Acum justiția a triumfat. Hotărârea lui de condamnare este definitivă și spune adevărul. Sunt convins că respectul lui față de justiție nu va crește, chit că i s-au prescris o seamă de fapte (din cauză că procesul a durat prea mult, peste 10 ani), chit că a primit pedeapsă cu suspendare. Personajul este un infractor și probabil va poza în „victimă” a „statului paralel”. Dar s-a dovedit prin condamnarea sa că ceea ce a elucubrat în spațiul public a fost o minciună. Însă imaginea justiției batjocorită ani de-a rândul de el a avut de suferit. Și nu este singurul cadru didactic care face asta. Mai sunt astfel de personaje care otrăvesc spațiul academic cu lupta lor personală cu sistemul în care an de an ajung oameni școliți chiar de ei. Reforma învățământului juridic lipsește cu desăvârșire”, spune judecătorul Cristi Danileț pe pagina de Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.