Judecătorul Cristi Danileţ, hărțuit din nou de Inspecţia Judiciară. Vor să-l îngenuncheze 1
Judecătorul Cristi Dănileț, ironie maximă după demisia lui Felix Bănilă. ”O domnișoară”
Ultima Ora Justiție Politic Social

Judecătorul Cristi Danileţ, hărțuit din nou de Inspecţia Judiciară. Vor să-l îngenuncheze

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj, pe care îl acuză într-un comunicat de ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei”.

Inspecția Judiciară cere Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii să-l sancționeze pe Danileț pentru afirmațiile făcute într-un interviu pentru Revista 22 tocmai în februarie 2019.

Astfel, Inspecția Judiciară consideră că Dănileț a săvârșit abateri de la lege prin afirmații precum „un CSM străin de sistemul pe care trebuia să-l apere”, „comunicatele ilare ale Consiliul Superior al Magistraturii”; „un ministru al Justiţiei care susţine politicile mai degrabă antijustiţie”, „o anomalie de la CCR”, „un fel de mutaţie în activitatea Curţii Constituţionale”; „unii decidenţi din România au carenţe în ceea ce priveşte dreptul internaţional”.

Inspecția Judiciară s-a mai autosesizat în ianuarie 2019 după ce judecătorul Cristi Danileț a publicat, pe Facebook, un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieși în stradă pentru „a păzi democrația”. La sesizarea IJ, CSM a decis în luna mai să-l sancționeze cu reținerea a 5% din indemnizația lunară, timp de două luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.