Judecătorii dau o Lovitură Năucitoare PSD. Dăncilă obligată să justifice sume uriașe. La un pas de Pușcărie 1
Ultima Ora Justiție Politic Prezidențiale 2019

Judecătorii dau o Lovitură Năucitoare PSD. Dăncilă obligată să justifice sume uriașe. La un pas de Pușcărie

Decizie fără precedent a instantelor judecătorești: Partidul Social Democrat, PSD, trebuie să facă publice sumele de bani pe care le-a primit de la bugetul de stat în anii 2016-2018 și rapoartele detaliate cu privire la la modul în care au fost cheltuiți acești bani.

Grupul civic Reset a adresat către PSD trei cereri în baza Legii 544/2001, în data de 11 februarie 2019, privind subvențiile încasate de PSD și modul în care au fost cheltuite.

Ideea a apărut în contextul majorării exagerate a subvențiilor acordate de stat partidelor politice. Cum PSD era la momentul respectiv cel mai mare partid din România, cea mai consistentă felie a revenit acestuia. De asemenea, existau în spațiul public nenumărate semnale că ziariști și realizatori de emisiuni din trusturile de presă „prietene” erau plătiți regește din aceste subvenții pentru a lăuda realizările „mărețe” ale PSD și a ataca opoziția.

Următorul pas a fost să trimitem cererile 544 pentru a afla exact cum au fost cheltuite sumele uriașe atribuite din bani publici printr-o lege promovată și votată tocmai de PSD.

Cum PSD nu s-a sinchisit să ne răspundă, am acționat în instanță.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.