Ieșenii îi pregătesc o surpriză de proporții lui Dragnea. Ce le vor face PSD-iștilor strânși la miting
Ultima Ora Justiție Politic Social

Jandarmeria dă explicații despre busculada de la ÎCCJ. Trei persoane au fost reținute

Jandarmeria, luată pe nepregătire în fața Înaltei Curți de Casație (ÎCCJ), deși adusese garduri metalice, a fost pusă într-o situație delicată de manifestanții pro și contra Dragnea. Însuși liderul PSD, păzit cu strășnicie de jandarmi și bodyguarzi, a fost îmbrâncit. Asta pentru că acele garduri metalice fuseseră aduse acolo doar pentru presă, nu pentru mulțime. Jandarmii primiseră ordine stricte împotriva presei, nu și pentru celeleate persoane prezente acolo, iar când au reacționat manifestanții totul a luat-o razna.

Live de la Înalta Curte de Casație și Justiție

Publicată de Podul pe Duminică, 14 aprilie 2019

”În legătură cu evenimentele de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul Informare Relații Publice și cu Publicul comunică următoarele:

Trei persoane au fost conduse la secția de poliție în vederea identificării și luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse.

Sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi.

S-au luat măsuri de ordine și siguranță publică și în zona exterioară a obiectivului, având în vedere prezența a două grupuri de persoane.

Suntem în măsură să adaptăm dispozitivul de jandarmi în funcție de numărul de persoane prezente în spațiul public, cu scopul de a nu periclita bună desfășurare a activităților instituției și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Recomandăm participanților să manifeste înțelegere față de măsurile luate și să adopte un comportament civilizat.

Pe parcursul evenimentului, o să revenim cu detalii”, arată Jandarmeria Capitalei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.