Alertă în Italia.
Alertă în Italia.
Externe Ultima Ora

Alertă în Italia. Cod Roșu de inundații. VIDEO

Meteorologii din Italia au emis Cod Roșu de inundații, în urma ploilor abundente căzute în ultimele zile.

Precipitaţii nemaivăzute până acum, în Italia, care în câteva ore au ridicat nivelul râurilor până s-au revărsat, au fost înregistrate în regiunea Emilia-Romagna.

În unele zone, debitul apelor a crescut în câteva minute, ajungând chiar şi la etajele superioare ale caselor. Au murit opt ​​persoane care nu au reuşit să se salveze şi au rămas prinse la etajele inferioare ale caselor sau în maşini, conform news.ro.

Furia inundaţiilor a provocat şi moartea unei femei din Ronta di Cesena, care a fost găsită dimineaţa pe plaja Cesenatico. Il Savio a târât cadavrul timp de douăzeci de kilometri în câteva ore.

În toată regiuena Romagna, a fost o zi în care salvatorii au făcut eforturi de salvare, de a-i ajuta pe toţi oamenii aflaţi în dificultate.

Liniile electrice şi telefonice au fost întrerupte, multe rute pe care s-a putut ajunge doar cu bărcile şi cu o suprafaţă vastă izolată de restul Italiei: trenuri scoase din funcţiune, autostrada impracticabilă aproape toată ziua, multe drumuri închise.

Zonele cele mai periculoase au fost evacuate, oamenii au fost rugaţi să urce la etajele superioare ale caselor. Mii de persoane şi-au părăsit casele. Realitatea, însă, a depăşit cele mai proaste prognoze: şi pentru că ploaia (în unele zone a căzut în 36 de ore mai mult decât dublul cantităţii de apă pe care o face de obicei în luna mai) a căzut într-o regiune deja afectată de inundaţiile de acum două săptămâni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.