România a important carne de 340 milioane de euro în 5 luni
Externe

Israelul va crea “carnea de laborator”

Israelul va crea “carnea de laborator” – Compania SuperMeat, alături de Memphis Meats şi Hampton Creek  îşi propune să ofere o nouă sursă de hrană. Planurile lor sunt de a produce carne de pui fără să fie nevoie de omorârea niciunui animal. Potrivit cercetătorilor de la universităţile Amsterdam şi Oxford asta:

 „ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 98%, terenul utilizat pentru industria cărnii cu 99% şi 96% în utilizarea apei”

Compania a anunţat că a primit o finanţare de 3 milioane de dolari şi a format un parteneriat cu una dintre cele mai mari ferme de păsări din Europa. Ido Savir, co-fondatorul şi CEO-ul companiei SuperMeat a precizat că parteneriatul cu PWH, una dintre cele mai mari ferme europene de păsări, indică mai degrabă o tranformare decât distrugerea industriei cărnii. Acesta a declarat:

„Echipa noastră este alcătuită dintr-un grup divers de savanţi de top, ingineri şi bucătari, care lucrează împreună cu cei mai buni experţi în producţie de la industria farmaceutică pentru a crea o nouă generaţie de produse de carne care sunt sustenabile, ieftine, care nu necesită omorârea animalelor şi desigur, sunt delicioase”

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii