Israelul va crea “carnea de laborator” – Compania SuperMeat, alături de Memphis Meats şi Hampton Creek îşi propune să ofere o nouă sursă de hrană. Planurile lor sunt de a produce carne de pui fără să fie nevoie de omorârea niciunui animal. Potrivit cercetătorilor de la universităţile Amsterdam şi Oxford asta:
„ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 98%, terenul utilizat pentru industria cărnii cu 99% şi 96% în utilizarea apei”
Compania a anunţat că a primit o finanţare de 3 milioane de dolari şi a format un parteneriat cu una dintre cele mai mari ferme de păsări din Europa. Ido Savir, co-fondatorul şi CEO-ul companiei SuperMeat a precizat că parteneriatul cu PWH, una dintre cele mai mari ferme europene de păsări, indică mai degrabă o tranformare decât distrugerea industriei cărnii. Acesta a declarat:
„Echipa noastră este alcătuită dintr-un grup divers de savanţi de top, ingineri şi bucătari, care lucrează împreună cu cei mai buni experţi în producţie de la industria farmaceutică pentru a crea o nouă generaţie de produse de carne care sunt sustenabile, ieftine, care nu necesită omorârea animalelor şi desigur, sunt delicioase”