Mesaj din PSD cu prilejul Zilei Europei. ”Celebrăm pacea și unitatea”
Ultima Ora Politic

Ironie la adresa PSD. ”Viziunea lor pentru Mediul de Afaceri privind programul Start-Up Nation”

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat detalii legate de studiul de impact şi evaluarea pieţii muncii din România, înainte de lansarea programului Strat-Up Nation pentru 2019.

„Miile de firme care ar urma să obțină ajutoarele de la stat de câte 200.000 de lei, prin programul Start-Up Nation, sunt obligate să facă circa 50.000 de angajări în primele 12 luni de finanțare. Ulterior, trebuie să mențină posturile ocupate încă doi ani. În caz contrar, sunt nevoite să returneze integral banii către bugetul de stat.

Pentru a obține punctaje cât mai mari pentru propunerile de proiecte, unii dintre antreprenori au plusat la capitolul joburi nou create. Ca urmare, apare riscul, conform specialiștilor în domeniu, ca pe fondul actualei crize de forță de muncă, unii dintre patroni să-și mute practic angajații din firmele existente la cele nou-înființate. Cu toate acestea, ați declarat recent că dvs. credeți în maturitatea antreprenorilor care au promis creșterea numărului de locuri de muncă prin programul Start-Up Nation 2018-2019 și că acest risc nu ar fi decât o «speculație teoretic㻓, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită o clarificare legat strategia Ministerului privind criza forţei de muncă, având în vedere faptul că programul presupune încadrarea în câmpul muncii a unui număr de aproximativ 50.000 de noi angajaţi bine pregătiţi. De asemenea, întreabă care vor fi măsurile ce se vor aplica în cazul în care se va adeveri că programul va avea ca rezultat doar transferul contractelor de muncă de la o firmă la alta.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul Dumitru Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.