A trecut la stat pensiile private a milioane de români
Promisiune pentru pensionari. Vor avea medicamente compensate cu 90%. Ce criterii trebuie să îndeplinească
Ultima Ora Politic

Ironie din PSD. ”Modificările legislației pensiilor, pe înțelesul opoziției”

Românii trebuie să cunoască adevărul în ceea ce privește demersurile Guvernului și majorității parlamentare PSD pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a tuturor categoriilor populației României. Adevărul doare tare uneori, mai ales pe cei care nu au făcut nimic pentru români când au fost la conducerea țării, adică reprezentanții partidelor care sunt acum în opoziție, și vor mai fi ani buni de acum încolo!

Adevărul despre pensiile românilor este acela că valoarea punctului de pensie a crescut cu 32,5% față de anul 2016, creștere ce va fi de 36% la data de 1 septembrie a.c., când cuantumul punctului de pensie va fi de 1.265 lei. Conform Programului de Guvernare, aplicat cu rigurozitate de PSD, valoarea prognozată a punctului de pensie pentru perioada 2020 – 2021 va fi de 1.775 lei la 1 septembrie 2020, respectiv 1.875 lei la 1 septembrie 2021.

Iată realități indiscutabile, majorări substanțiale, pe care cei din opoziție nu le-au făcut pentru români, atunci când s-au aflat la cârma guvernului și ar fi putut să îmbunătățească viața pensionarilor.

Cu atât mai mult, faptul că PSD a reușit să acorde pensii mai mari pentru seniorii noștri, deranjează teribil, deși nu ar trebui, deoarece primesc bani mai mulți și părinții și bunicii celor ce contestă toate lucrurile bune făcute în România!

Tot PSD a luat, începând cu data de 1 februarie 2017, potrivit Legii nr.2/2017, măsura de a nu se mai reține contribuția de asigurări sociale de sănătate din pensie. Până atunci, se reținea CASS de 5,5% din veniturile din pensie ce depășeau pragul de 872 lei.

O altă măsură benefică pentru vârstnicii noștri este cea conform căreia, tot de la 1 februarie 2017, se impozitează doar pensiile mai mari de 2.000 lei, față de cele de 1.100 lei cât era până atunci. Aceasta înseamnă, pe înțelesul celor din opoziție, tot mai mulți bani în buzunarele pensionarilor români!

Foarte probabil pe cei din opoziție îi mai deranjează și că, din data de 1 ianuarie 2018, a scăzut impozitul pe pensii de la 16% la 10%, care se reține din veniturile din pensii ce depășesc 2.000 lei. Ce reprezintă această măsură: bani mai mulți pentru pensionari!

Ar fi curat ghinion ca nici evoluția pensiei sociale minime garantate să nu fie înțeleasă cu niciun chip de cei din opoziție, campionii minciunilor și defăimărilor gratuite! O să-i rugăm să citească doar cifrele oficiale. La 1 ianuarie 2015, pensia socială minimă garantată de stat era de 400 de lei. Apoi, a venit PSD la guvernare, iar PSD a majorat această pensie socială minimă garantată, după cum urmează: 520 de lei din 1 martie 2017, 640 de lei din 1 iulie 2018, iar de la 1 septembrie a.c. va ajunge la 704 lei, conform Legii nr. 47/11 martie 2019!

În concluzie, doamnele și domnii din opoziție – deși sunt tot mai greu de remarcat pe scena politică și publică prin vreo realizare palpabilă – trebuie doar să se apuce de învățat noile valori din legislația pensiilor adoptată de PSD. Și pot să stea liniștiți și să mai doarmă mulți ani înainte în opoziție: pensionarii din România chiar știu câți bani primesc, spre deosebire de anii dinaintea guvernării noastre, când primeau mult mai puțini!…

Să auzim de bine și sărbători pascale binecuvântate!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Elena Hărătău.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.