Ion Cristoiu dă cărțile pe față. Cu cine va vota la europarlamentare
Ultima Ora Politic

Ion Cristoiu spulberă PSD după remanierea lui Tudorel Toader. ”Haos, balamuc”

Ion Cristoiu afirmă că decizia PSD de remaniere a Guvernului prin înlocuirea a trei miniștri, inclusiv Tudorel Toader, adâncește imaginea “de guvernare de balamuc”.

„Această remaniere, că sigur va fi, indiferent de motiv, adâncește ideea de haos, de balamuc. (…) Trăgând linie, tot ce s-a întâmplat astăzi la acest CEx este o catastrofă pentru PSD. Rar am pomenit o mai mare nerozie, că să nu spun prostie, nu vreau să jignesc, decât măsurile luate astăzi. Așa cum am scris, sondajele arată că principala mustrare, acuzație adusă PSD la ora actuală, este guvernarea haotică. O restructurare, o remaniere adâncește această imagine de balamuc chiar în față electoratului PSD. Nu a trecut, cred, o luna și ceva și a fost o remaniere, fără nicio justificare. În cazul PSD, adâncește imaginea de guvernare de balamuc.

PSD întotdeauna a avut un atuu în bună administrare a țării. De dată această, prin măsurile luate azi, indiferent că era vorba de doi miniștri care puteau să plece că să candideze, indiferent de Tudorel Toader nu avea rost acum pentru că, repet, adâncește imaginea de haos. Mai mult că sigur, Klaus Iohannis și adversarii, și dacă va fi restructurare, și dacă va fi remaniere, vor face caz, își vor îndrepta privirea spre acest balamuc. În al doilea rând, mi se pare o aberație ce s-a întâmplat cu Tudorel Toader. Sigur, probabil cei din PSD știu ei că domnul Tudorel Toader face jocuri. Dar în față opiniei publice, chiar și a electoratului PSD măsură împotriva lui Tudorel Toader nu are nicio justificare. În planul imaginii publice, chiar și al electoratului PSD, Tudorel Toader a scos-o pe Codruța Kovesi, se bătea să-l scoată pe Augustin Lazăr, fusese destul de bun în bătălia cu presă și în acest moment electoratul se întreabă ‘și de ce a fost schimbat?’, chiar dacă or fi motive știute de ei prin birouri.

(…) Tot ce s-a întâmplat acum este un dezastru, nu mă sfiesc să spun asta. Este un dezastru și prin numirea domnului Nicolicea. Domnul Tudorel Toader prin personalitatea să și, sigur, prin ambiția de a fi și pe cont propriu preluase multe că persoană fizică pe seama lui. Multe dintre bastoanele date de Opoziție, de Bruxelles, de opinia publică și în felul acesta cam protejase PSD și pe Liviu Dragnea de acuzația că vrea să îngenuncheze justiția pentru că la un moment dat nu mai știai cine vrea să o îngenuncheze, Tudorel Toader sau ei. Acum se înlătura paratrasnetul, era un paratrăsnet, se înlătura acea siguranță și va adânci imaginea de partid care lupta împotriva justiției pentru că să-și rezolve domnul Dragnea problemele penale. Indiferent că dau sau nu ordonanță de urgență, din acest punct de vedere e greu de imaginat ce i-a apucat”, a declarat Cristoiu pentru Mediafax.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.