https://newsteam.ro/ultima-ora/olguta-vasilescu-discurs-suburban-la-tribuna-psd-ponta-sa-se-uite-in-frigider-caci-acolo-va-gasi-urarile-noastre/12/10/2019/
Iohannis și Trump au decis. Dăncilă și Tăriceanu vor fi spulberați. Anunțul americanilor le dă fiori
Ultima Ora Economic Politic Prezidențiale 2019

Iohannis și Trump au decis. Dăncilă și Tăriceanu vor fi spulberați. Anunțul americanilor le dă fiori

După ce președintele Klaus Iohannis a discutat cu omologul său Donald Trump, la Casa Albă, companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari, potrivit Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO).

Acestea recomandă președintelui SUA, Donald trump să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver.

„România este unul dintre cei mai de încredere aliați democratici ai Americii oriunde în lume. Președintele Trump are o oportunitate excelentă de a consolida legăturile de comerț și cooperare care leagă cele două națiuni, afirmând dorința României de a se alătura OCDE și sprijinind propunerile pentru extinderea eligibilității programului Visa Waiver pentru a include țări meritoase, precum România”, a declarat președintele AMRO, Eric Stewart, într-o notă remisă la finalul întâlnirii de la Washington dintre președintele SUA, Donald Trump și omologul său român, Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, afirmarea sprijinului SUA pentru candidatura României la OCDE și ridicarea vizelor pentru cetățenii români ar avea “un efect pozitiv direct asupra economiei americane, în condițiile în care companiile americane au peste 10 miliarde de dolari în proiecte potențiale noi în România”.

Consiliului de Afaceri Americano-Român, o organizație non-profit cu sediul la Washignton, reprezintă companii din Fortune 500 care fac afaceri în România. AMRO are ca principală misiune îmbunătățirea relațiilor comerciale SUA-România și promovarea parteneriatelor dintre cele două țări,relatează profit.ro.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii