Brutarul român, eroul din Londra decorat de regina Angliei, își spune povestea
Ultima Ora Politic

Iohannis, SELFIE cu eroul român din brutăria din Londra

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, la Iași, cu Florin Morariu, tânărul cunoscut ca „eroul cu făcăleț” de la Londa, șeful statului acceptând un selfie cu acesta. Imaginea a fost postată pe facebook de tânărul care s-a luptat cu teroriștii în timpul atacului de pe Podul Londrei.

Selfie-ul realizat de tânărul ieșean a fost postată pe contul de facebook și a fost realizat după discursul susținut de șeful statului la Palatul Culturii din Iași.

Florin Morariu a fost supranumit „eroul cu făcăleț”, după ce, în noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, trei indivizi au intrat în mulțime cu o mașină închiriată, pe Podul Londrei. Înarmaţi cu cuţite, au început apoi să atace trecătorii şi pe cei din localurile de lângă pod, din celebra Borough Market. Tânărul ieșean lucra într-o brutărie din Londra, chiar în zona London Bridge, în care a avut loc atacul terorist, el reuşind să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul mobil momentele de coşmar de pe străzi. În filmare, românul le povesteşte colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre terorişti după ce acesta reuşise să înjunghie o persoană. El şi un alt coleg au în mână nişte beţe, iar românul îi cere altuia să îi aducă „un făcăleţ” din bucătărie, ca să se poată apăra în caz că apar din nou atacatorii. La finalul filmării se văd şi două victime înjunghiate, care primesc ajutor din partea autorităţilor.

Pentru gestul său, Florin Morariu a fost înştiinţat din partea Poliţiei Metropolitane că va fi premiat în Capitala Angliei de către instituţie. Metropolitan Police, instituţie cunoscută şi sub denumirea populară de „Met”, este forţa poliţienească teritorială responsabilă cu menţinerea ordinii publice în zona Londrei. Instituţia are şi responsabilităţi la nivel naţional, precum coordonarea acţiunilor antiteroriste şi protejarea Familiei Regale britanice, dar şi pe membrii Guvernului.

De asemenea, Florin Morariu a primit o scrisoare din partea autorităţilor britanice, prin care este propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”. Distincţia reprezintă o formă de recunoaştere a unui comportament brav al militarilor şi civililor, demonstrat în anumite circumstanţe deosebite şi în numele naţiunii britanice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.