Dăncilă furioasă că Iohannis se întâlnește cu Trump. Premierul spune că președintele trebuia să discute cu ea înainte
Dăncilă pleacă în SUA. Ironie la adresa lui Iohannis. ”Nu mă duc să fac poze”
Ultima Ora Politic

Iohannis o spulberă pe Dăncilă din America. Președintele alături de protestatarii #Rezist

Preşedintele Klaus Iohannis, a fost prezent la The Liederkranz of New York City, pentru lansarea cărţii „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa.

Iohannis a mai dat o palmă Guvernului Dăncilă și PSD, acesta spunând că românii au învățat să protesteze, dar politicienii nu știu să se poarte frumos.

”După Revoluţia din decembrie 1989, românii şi-au dorit o viaţă mai bună şi o creştere semnificativă a nivelului de trai, dar că pentru foarte mulţi aceste aşteptări nu au fost împlinite, inclusiv din cauza guvernării ineficiente.

Totuşi, în această nemulţumire eu văd câteva semne foarte frumoase şi pe care le consider în esenţă pozitive. Societatea românească şi-a depăşit faza amorfă, este vie, participă, verbalizează aşteptările şi atunci când lucrurile merg deosebit de prost oamenii sunt dispuşi să iasă în stradă şi cred că toate acestea sunt semnale foarte bune. Societatea este vie, participă la viaţa publică şi românii au înţeles că e important să spună ce vor. Au ieşit în Piaţa Victoriei un număr impresionant de români şi acele proteste enorme şi de lungă durată chiar au adus un rezultat, fiindcă acea ordonanţă care se dăduse a fost şi retrasă. Din păcate, oamenii au învăţat să protesteze, dar guvernanţii nu au învăţat să se poarte frumos.

Proasta guvernare, care a dus în ultimii doi ani şi ceva la atacuri instituţionalizate ale majorităţii guvernamentale asupra justiţiei, o delăsare în instituţiile publice. Foarte multe neamuri, pile, cunoştinţe au ajuns în poziţii cheie pentru că au avut carnetul de partid potrivit şi toate aceste lucruri au dus la o degradare vizibilă şi profundă a serviciilor publice şi a performanţei guvernamentale. Aceste lucruri s-au văzut cu foarte mare claritate la alegerile europarlamentare, când partidul de guvernământ a obţinut un scor foarte slab.

EU este Uniunea Europeană şi RO este, evident, România noastră. Titlul este şi el cu semnificaţie puţin mai profundă. EU.RO înseamnă că Europa este România şi România este Europa. Suntem indisolubil legaţi şi este bine aşa. Eu, personal, sunt pro-european, sunt convins pro-european, cum sunt – apropo – şi convins transatlantist. Şi aceste lucruri am vrut să le transmit prin ce am scris în această carte”, a spus Iohannis în SUA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.