i
Ultima Ora Breaking News Politic

Iohannis nu a dorit-o ministru. Dana Gîrbovan își varsă nervii pe Kovesi

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, în 19 septembrie, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Au fost 17 voturi „pentru” din cele 22 de voturi exprimate.

Judecătorul Dana Gîrbovan, președinte UNJR, consideră că numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european a fost una politică și nu a existat o competiție reală.

Președintele Uniunii Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, a declarat, vineri seara, la Antena 3, că a observat, în cazul Laurei Codruța Kovesi, „prezumția de nevinovăție a dobândit noi valențe”, iar numirea acesteia în funcția de procuror-șef european a fost una „politică”.

„Am observant că prezumpția de nevinovăție a dobândit brusc noi valențe, care sunt importante și mi-aș dori să fie respectate pentru toți cetățenii acestei țări. (…) În mod evident, a fost o numire politică și ar fi o ipocrizie să spunem că nu a fost așa, în contextul în care cel puțin o serie de oameni politici și-au asumat o bună parte din meritele numirii doamnei procuror Kovesi la vârful acestei structuri. Deci, a fost o numire care a avut o component politică, de lobby, de înțelegeri între partidele politice la nivel european. Mai mult, nu a existat practic o competiție reală pentru că și candidatul francez audiat înainte a dat un interviu unde a explicat că nu se retrage din cursă, că dacă s-ar retrage asta ar putea duce la reluarea procedurii. Practic, a rămas formal în cursă”, a spus Gîrbovan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.