Iohannis l-a desființat pe Bădălău. Directivă clară pentru Ludovic Orban
Iohannis l-a desființat pe Bădălău. Directivă clară pentru Ludovic Orban
Ultima Ora Breaking News Economic Politic

Iohannis l-a desființat pe Bădălău. Directivă clară pentru Ludovic Orban

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului desemnat, Ludovic Orban, să ia în mână din prima zi problemele din sectorul energetic, condus acum de ministrul demis Nicolae Bădălău.

Iohannis spune că baronul PSD de Giurgiu a avut interes ca anumite proiecte din domeniul energetic să fie stopate.

”Avem oportunitatea, ca țară, de a fi în centrul rețelei regionale de transport și de a deveni un important jucător regional în domeniul energiei.

Evident, un astfel de deziderat ambițios nu se împlinește de la sine. De aceea, oamenii politici, decidenții guvernamentali, care vor fi în funcțiune în câteva zile, și actorii implicați în sectorul energetic trebuie să lucreze împreună, pentru obiectivele esențiale de securitate și independență energetică.

În acest sens, alături de dumneavoastră, reprezentanți și angajați ai sectorului energetic deopotrivă, trebuie să ne setăm ca obiectiv consolidarea rolului regional al industriei energetice românești și să gândim permanent din perspectiva unei poziții relevante în dinamica regională actuală.

Vă felicit, domnule director, pe dumneavoastră, pe toți cei care lucrează în Transgaz, vă doresc mult succes în continuare și, domnule director, promisiunile dumneavoastră de finalizare în termenii propuși a lucrărilor despre care am discutat, nu doar BRUA, ci și gazoductul Ungheni-Chișinău, și altele, le iau de bune și le predau spre urmărire și finalizare domnului Prim-ministru desemnat, care, cu siguranță, împreună cu noua echipă, vor face să se miște cu totul și cu totul altfel lucrurile.

Și, domnule Prim-ministru, mă aștept să luați din prima zi în mână aceste chestiuni și să începem să dezvoltăm România așa cum trebuie și așa cum poate, nu așa cum, din nefericire, s-a întâmplat în ultimii ani. Situații dintre cele mai ciudate – o investiție finalizată de, cred că am reținut bine, 500 de milioane de euro, dar drumul până acolo, prin grija unui baron pesedist, nu s-a realizat.”, a spus Klaus Iohannis, la Transgaz.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.