Mihai Fifor, purtător de cuvânt, se rățoiește la Iohanis, președinte: „Cerem un răspuns!”
Fifor nu slăbește atacurile la adresa Președintelui. ”Vrea să vă prostească”
Ultima Ora Politic

Iohannis l-a acceptat pe Mihai Fifor ca ministru interimar la interne

Președintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Mihai Fifor pentru funcția de ministru interimar al Afacerilor Interne, după ce Nicolae Moga a demisionat din această poziție, pe fondul cazului din Caracal. Președintele a semnat și decretul prin care ia act de demisia lui Nicolae Moga.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 30 iulie a.c., următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului; Decret prin care se desemnează domnul Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al afacerilor interne, interimar”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit legii, perioada de interimat poate dura maxim 45 de zile.

Mihai Fifor este vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Fifor a mai ocupat funcția de ministru al Apărării.

Numirea ca interimar a lui Fifor vine după ce Nicolae Moga și-a dat demisia din funcție tot în cursul zilei de marți. Moga a afirmat că a luat decizia de a demisiona de la șefia MAI pentru „a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituții în urma activității deficitare a unor angajați ai săi care au fost destituiți sau urmează să fie sancționați”.

Nicolae Moga este ministrul de Interne cu cel mai scurt mandat din istoria MAI, el ocupând această funcție vreme de doar șase zile.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii