Klaus Iohannis, MESAJ de condoloeanțe pentru Emmanuel Macron
Ultima Ora Politic

Iohannis, ÎNTÂLNIRE cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Iată ce vor discuta cei doi

Iohannis, ÎNTÂLNIRE cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Iată ce vor discuta cei doi

Președintele României se află într-o vizită de lucru în Franța pentru a sărbători inaugurarea Sezonului cultural România- Franța. Au trecut zece ani de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic. 

Iohannis se va întâlni luni seară, la ambasada României în Paris, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti, iar marți va fi primit la Palatul Elysee, de către preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Cei doi vor discuta despre aprofundarea Parteneriatului Strategic, consolidarea cooperării economice şi rolului comunităţii româneşti din Franţa. De asemenea, pe agendă figurează și evoluțiile din cadrul Uniunii Europene, situația internațională și de securitate. Şeful statului va participa şi la dejunul oferit de omologul francez în onoarea sa şi la ceremonia de semnare a Declaraţiei actualizate a Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa.

Tot marți, șeful statului va participa, la Domul Invalizilor, la concertul dedicat comemorării celor căzuţi în Primul Război Mondial. Cu această ocazie va fi lansat şi timbrul comun cu efigia generalului Berthelot, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Lansarea Sezonului România-Franţa va avea loc la Centrul Naţional de Artă şi Cultură „Georges Pompidou”, în prezenţa lui Iohannis și Macron.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.