Iohannis pleacă la Bruxelles. Va participa la Reuniunea Consiliului European
Ultima Ora Politic

Iohannis ÎNTÂLNIRE cu premierul Olandei. STATUL care nu acceptă România în Schengen

Iohannis ÎNTÂLNIRE cu premierul Olandei. STATUL care nu acceptă România în Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, pe premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită oficială în România. Olanda este statul care se opune vehement primirii României în Schengen.

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar la finalul întrevederii vor susţine o declaraţie de presă comună.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii vor fi discutate subiecte cu privire la relaţiile bilaterale, dar şi aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda europeană şi cea internaţională.

„Vor fi abordate cu prioritate teme legate de viitoarea Preşedinţie a României la Consiliul Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, în special privind procesul de consolidare a Uniunii Europene, negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual al Uniunii pentru perioada 2021-2027, gestionarea fenomenului migraţiei, precum şi procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a arătat Administraţia Prezidenţială.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.