Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe șeful Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție
Klaus Iohannis a semnat. Ce decrete a acceptat Președintele
Ultima Ora Politic

Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Poloniei, Andrzej Duda

Iohannis i-a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui Poloniei, Andrzej Duda

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni un mesaj de condoleanțe omologului polonez, Andrzej Duda, în urma tragicului incident care a dus la decesul primarului din Gdańsk, în care afirmă că este ”revoltător și șocant că violența își găsește tot mai des locul în viața publică”, conform mediafax.ro

„Am aflat cu profundă indignare despre atacul sângeros căruia i-a căzut victimă primarul oraşului Gdańsk, Paweł Adamowicz. Este revoltător și șocant că violența își găsește tot mai des locul în viața publică. Politica se combate cu argumente, nu cu violență. În numele poporului român și al meu personal, transmit condoleanțe familiei îndoliate și îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate cu suferința prin care trece în acest moment poporul polonez”, se arată în mesajul Președintelui României, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Primarul oraşului polonez Gdansk, Pawel Adamowicz, a decedat luni după-amiază în urma rănilor suferite prin înjunghiere duminică seară, anunţă autorităţile.

Paweł Adamowicz era în stare critică, iar medicii nu l-au putut salva, a comunicat luni după-amiază Spitalul municipal din Gdansk, citat de site-ul de ştiri RMF24.pl.

Informaţia a fost confirmată de ministrul polonez al Sănătătii, Lukasz Szumowski. „Nu am putut câştiga lupta”, a spus el, conform BBC.

Pawel Adamowicz, în vârstă de 53 de ani, a fost înjunghiat duminică seară, pe scena amplasată pentru un eveniment caritabil.

Un individ în vârstă de 27 de ani a avut acces pe scenă cu o legitimaţie de presă şi l-a înjunghiat pe Pawel Adamowicz. Autorul crimei a fost arestat preventiv.

Ministrul de Interne de la Varșovia, Joachim Brudzinsk, a afirmat că atacul este „un act inexplicabil de barbarie”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.