Se detonează Nucleara în Politică. Klaus Iohannis plângere penală pentru Viorica Dăncilă. Premierul poate face pușcărie
Se detonează Nucleara în Politică. Klaus Iohannis plângere penală pentru Viorica Dăncilă. Premierul poate face pușcărie
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Iohannis, despre convorbirea cu Viorica Dăncilă. Ce va decide cu privire la remanierea lui Tudorel Toader

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 18 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, declarații de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarațiilor de presă:

Jurnalist: Domnule Președinte, Partidul Social Democrat a trimis ieri la Palatul Cotroceni trei propuneri, pentru Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul pentru românii de pretutindeni. Voiam să vă întrebăm dacă a existat o discuție cu Prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru că dumneaei preciza că vă va suna pe parcursul zilei de ieri.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Am avut astăzi o ceremonie, zic eu frumoasă și emoționantă, de introducere în profesie a noii generații de magistrați, absolvenții din acest an, și m-am bucurat foarte mult să văd că sunt în număr destul de mare oameni tineri, hotărâți și bine pregătiți pentru a intra în magistratură. Avem nevoie de acești tineri hotărâți, fiindcă justiția din România este sub asaltul PSD de acum mai bine de doi ani.

Ieri, într-adevăr, au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare și propuneri de noi miniștri. Însă, primind acele scrisori, mi-am pus întrebarea „ce se dorește cu această remaniere guvernamentală?”, fiindcă, de regulă, o remaniere guvernamentală se face pentru a face Guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace.

Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost, or așa ceva este, pur și simplu, inadmisibil.

Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple.

Da, am vorbit cu doamna Prim-ministru și i-am comunicat că va primi de la mine un răspuns la începutul săptămânii viitoare.

Însă, vedeți, aici lucrurile încep să capete un contur trist.

În condițiile în care am convocat un referendum pentru a afla opinia românilor despre acest asalt pesedist asupra justiției, PSD pregătește o remaniere guvernamentală care vrea să întărească, așa este impresia mea, asaltul asupra justiției, și acest lucru nu poate să fie de bun augur.

Jurnalist: Luați în calcul să nu acceptați propunerea pentru Ministerul Justiției, respectiv domnul Eugen Nicolicea?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Aceste lucruri o să le detaliez, cum am spus, la începutul săptămânii viitoare.

Jurnalist: Intenționați să semnați revocarea din funcție a domnului Tudorel Toader?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru, în definitiv, este constituțional la decizia Prim-ministrului sau, în cazul demisiei, a fiecăruia în parte, sigur. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale și, de aceea, voi face câteva clarificări la începutul săptămânii viitoare, în legătură cu această remaniere.

Încă o dată, prima impresie este că se vrea reluarea atacului pesedist asupra justiției.

Jurnalist: Luați în calcul să participați la mai multe ședințe de guvern, pentru a preîntâmpina adoptarea unor ordonanțe de urgență?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu se vorbește acum despre așa ceva.

Jurnalist: Se vorbește în PSD despre o soluție de rezervă, o restructurare a Guvernului, dacă dumneavoastră nu semnați acele decrete de revocare și nu îi numiți pe cei propuși de partid. Vi se pare oportună o asemenea mișcare politică?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Deocamdată, vorbim despre o remaniere guvernamentală, care mi-a fost propusă de Prim-ministru.

Jurnalist: Cu ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, ați discutat în aceste zile sau intenționați să aveți o discuție?

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Nici nu am discutat, nici nu intenționez să discut.

Vă mulțumesc! Vă doresc o zi bună!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.