Klaus Iohannis dă lovitura decisivă. Judecătorii au luat decizia
Ultima Ora Politic

Iohannis CERE întărirea parteneriatului cu SUA. ”O prioritate de prim rang”

Iohannis CERE întărirea parteneriatului cu SUA. ”O prioritate de prim rang”

Președintele Klaus Iohannis i-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe şefii de misiuni şi consulii generali cu prilejul Reuniunii anuale a diplomaţiei române. El a avut un mesaj pentru George Maior, ambasadorul României la Washington, cerând întârirea parteneriatului cu SUA.

„(…) România trebuie să acționeze pentru a menține în același timp relevanța strategică instrinsecă a acestor trei piloni, precum și creșterea relevanței României în interiorul lor. Astfel, continuarea aprofundării parteneriatului strategic cu SUA pe toate dimensiunile sale, așa cum am decis cu președintele Trump, anul trecut, rămâne o prioritate de prim rang. Salut angajamentul sporit al SUA pentru securitatea Europei, a Flancului Estic al NATO, inclusiv al României, reieșit cu claritate în urma vizitei la Washington în 2017 și reconfirmat recent prin rectificări bugetare sporite substanțial pentru inițiativă europeană de descurajare”, a spus Iohannis în fața ambasadorilor români.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii