Iohannis ATAC la Guvern. Dă soluții pentru reducerea ȘOMAJULUI 1
Ultima Ora Politic

Iohannis ATAC la Guvern. Dă soluții pentru reducerea ȘOMAJULUI

Iohannis ATAC la Guvern. Dă soluții pentru reducerea ȘOMAJULUI

Președintele Klaus Iohannis a tras vineri un semnal de alarmă legat de procentul mare de tineri șomeri, 16%, și a propus ca soluții ”mutarea accentului pe dezvoltarea abilităților IT sau a unor aptitudini practice”.

Iohannis a transmis un mesaj la a XXVI-a ediție a Topului Național al Firmelor Private din România, mesajul fiind prezentat de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

”Rata șomajului la nivel național se îndreaptă către 4%, însă tinerii sunt în continuare afectați, deoarece 16% dintre tinerii de până în 24 de ani se află în șomaj. Această situație ar putea fi îmbunătățită printr-un set de măsuri care să faciliteze mobilitatea forței de muncă la nivel național și participarea tinerilor pe piața muncii în profesiile deficitare. Ar fi în avantajul tuturor dacă segmentul dinamic, al tinerilor, ar fi mai bine încurajat în relația cu piața muncii. Consider esențial ca sistemul educațional să probeze flexibilitate și adaptabilitate la cerințele și așteptările angajatorilor, de exemplu prin mutarea accentului pe dezvoltarea abilităților IT sau a unor aptitudini practice”, a transmis președintele Iohannis.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.