Iohannis cere ajutorul liderilor europeni, "în regim de urgenţă", pentru găsirea unor soluţii de a pune capăt crizei din Republica Moldova
Klaus Iohannis, primirea unor ambasadori străini cu ocazia prezentări scrisorilor de acreditare
Ultima Ora Politic

Iohannis a izbucnit după consultările cu PSD. ”Încercare jalnică a partidului lui Dragnea”

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la finalul consultărilor cu delegația trimisă de PSD, că românii se tem că partidul condus de Liviu Dragnea va subjuga politic justiția și a subliniat că încercarea partidului de a se folosi de necazul a doi foști deținuți pentru a-și legitima aslatul la justiție este o încercare jalnică.

„Au venit la consultari cei delegati de la PSD, am avut o discutie pe justitie, mai exact pe modificările legile justitiei, despre abordarea generala. Cred ca nu este o surpriza pentru nimeni daca spun ca opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite. Dupa parerea mea, justitia a ajuns in situatia de acum din vina PSD. PSD da asalt asupra justitiei de la inceputul mandatului lor. PSD este vinovat pentru ca despre justitie se discuta foarte mult in termeni de ingrijorare si de preocupare, romanii sunt ingrijorati, se tem ca PSD va subjjuga politic justitia romaneasca. Sunt convins ca PSD e vinovat ca Romania nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine”.

„Am auzit două povești de viață cutremurătoare și pot să reiterez ce am spus: torționarii comuniști trebuie să fie trași la răspundere și să răspundă în fața legii pentru faptele lor. Încercarea PSD de a se folosi de necazul acestpr doi deținuți politici pentru a-și legitima asaltul asupra justiției este o încercare jalnică. Nu îmi imaginez că cineva care a fost batjocorit în perioada comunismului își dorește altceva decât o justiție dreaptă”, a declarat Klaus Iohannis după consultările cu trimișii PSD.

„Am discutat și despre referendum și am reiterat așteptările mele în ce privește acțiunea Parlamentului. Am subliniat că aștept un răspuns cât se poate de rapid și pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea de consultare. În consecință, este nevoie de referendum și vom avea referendum pe 26 mai”, a spus Klaus Iohannis, după consultările cu PSD de la Cotroceni.

„ALDE nu este interesat de un dialog cu președintele României. ALDE nu e interesat de situația justiției din România”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.