Investitorii francezi vreau să vină în România dar ezită întrucât Guvernul de la București nu costruiește autostrăzi 1
Ultima Ora Economic Politic

Investitorii francezi vreau să vină în România dar ezită întrucât Guvernul de la București nu costruiește autostrăzi

Ambasadoarea Franței la București, Michele Ramis, a declarat joi, la Sibiu, că investitorii francezi sunt din ce în ce mai interesați să vină în România, dar a precizat că lipsa autostrăzilor de la noi reprezintă „un handicap destul de mare”, pe care speră să îl putem rezolva cu ajutorul banilor europeni.

Aceasta a vizitat, joi, Școala „Radu Selejan” din municipiul Sibiu, unde urmează să se înființeze din toamna o clasa cu predare intensivă a limbii franceze.

„Este adevărat că Franța este din ce în ce mai interesată să investească în România pentru că România are atu-uri pentru investitorii francezi care vin aici. Există o tradiție industrială în România. Din punct de vedere geografic, România este foarte bine situată. Întreprinderile franceze caută mâna de lucru calificată, ingineri. Întreprinzătorii caută mâna de lucru francofonă, oameni care vorbesc limba franceză, calificați, pentru a lucra în întreprinderile lor. Cunoașterea limbii franceze ajută și pentru a fi angajați aici, de către întreprinderile franceze, dar și să lucreze în afară în întreprinderi franceze sau francofone”, a spus ambasadoarea Michele Ramis.Potrivit acesteia, lipsa autostrăzilor din România „este o problema dificilă, un handicap destul de mare.

Este o problema dificilă, un handicap destul de mare, dar cu toate acestea rămâneți atractivi. Sperăm că fondurile europene să fie utilizate pentru ameliorarea infrastructurii, este un punct slab, dar sperăm să fie ameliorat prin utilizarea fondurilor europene”, a mai afirmat Michele Ramis, conform ziare.com.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.