GRAFIC Salariile medii nete din educație au fost cu 19% mai mari în septembrie 2018 față de septembrie 2017. Ministrul promitea 25%
Ultima Ora Economic

INVESTIȚIE URIAȘĂ în România. Valoarea totală a bunurilor imobiliare aproape de 500 milioane de euro

INVESTIȚIE URIAȘĂ în România. Valoarea totală a bunurilor imobiliare aproape de 500 milioane de euro

Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice şi industriale WDP a anunţat luni investiţii suplimentare de 75 de milioane de euro în România, iar valoarea portofoliului total al bunurilor imobiliare se va apropia de 500 de milioane de euro până la sfârşitul anului viitor.

WDP a anunţat un volum suplimentar de investiţii de aproximativ 75 de milioane de euro, reprezentând o suprafaţă de aproximativ 130.000 metri pătraţi de proprietăţi imobiliare, ce se compun atât din proiecte nou dezvoltate, cât şi din achiziţii pentru clienţi noi sau existenţi.

”După finalizarea acestui nou pachet de investiţii, valoarea totală a portofoliului imobiliar va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, apropiindu-se astfel, de valoarea de 500 de milioane de euro (sau 15% din portofoliul total WDP) până la sfârşitul anului 2019”, se arată în comunicat, citat de news.ro.

În localitatea Ştefăneştii de Jos, de lângă Bucureşti, WDP va începe construcţia a două noi depozite, cu suprafaţă totală de aproximativ 80.000 metri pătraţi. Aceste imobile se dezvoltă pe parcela care a fost achiziţionată la sfârşitul anului 2017, potrivit companiei.

”Noua clădire, cu o suprafaţă totală de 58.000 m², este un nou depozit de logistică alimentară pentru Metro. Clădirea va fi finalizată în etape, până la începutul anului 2020 şi va cuprinde atât o zonă de depozitare fără temperatură controlată, cât şi o zonă de depozitare cu răcire şi congelator, pentru distribuirea produselor alimentare”, se arată în comunicat.

Metro semnează un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pentru aceast depozit, potrivit companiei. În plus, compania va dezvolta un nou centru de distribuţie de peste 22.000 m², având livrarea în al doilea trimestru al anului 2019, care va găzdui activitaţile de e-commerce ale specialistului LPP în îmbrăcăminte. LPP a semnat un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani.

WDP prevede pentru aceste proiecte un buget de investiţii de aproximativ 43 de milioane de euro.

Anterior, WDP a dezvoltat şi închiriat centre de distribuţie în Ştefăneştii de Jos pentru Decathlon şi Carrefour, care împreună reprezintă o suprafaţă de aproximativ 49.000 m².

WDP a achiziţionat şi un depozit în Cluj-Napoca cu o suprafaţă de aproximativ 33.000 m².

”Contractul de închiriere cu Profi are un termen rezidual de zece ani. Retailerul îşi va extinde parteneriatul cu WDP în acest fel după utilizarea anterioară a unui nou centru de distribuţie frigorifică în această locaţie. La urma urmei, lanţul de supermarketuri Profi îşi centralizează serviciile de vânzare de fructe şi legume pentru regiunea Transilvania. În plus, Profi închiriază, de asemenea, un depozit nou de la WDP în Roman”, se arată în comunicat.

Prin această achiziţie, WDP devine proprietarul întregului parc logistic din Cluj-Napoca (aproape 70.000 m²) şi se va ocupa de managementul parcului. Furnizorii de servicii logistice Arcese şi KLG au, de asemenea, o clădire WDP aici. Bugetul de investiţii pentru această achiziţie se referă la aproximativ 22 de milioane de euro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.