Intervenție BOMBĂ a fostului general SRI, Dumitru Dumbravă, despre numirea Olguței Vasilescu ca ministru 1
Olguța Vasilescu
Ultima Ora Politic

Intervenție BOMBĂ a fostului general SRI, Dumitru Dumbravă, despre numirea Olguței Vasilescu ca ministru

Fostul general SRI Dumitru Dumbravă are o intervenție ciudată în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, joi, o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care argumentează că propunerile de numire pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici, în continuare, nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs.

„Olguța îl suna la 3 noaptea pe Klaus:

– Domnule președinte, a murit ministrul transporturilor. Vă rog, vă implor să mă puneți pe mine în locul lui!!!

– Bine, bine o să vorbesc mâine dimineață cu groparii!”, scrie Dumitru Dumbravă pe Facebook.

Olguţa Vasilescu a anunţat că vineri dimineaţa va merge la notar împreună cu Mircea Drăghici pentru a da declaraţii potrivit cărora niciunul dintre ei nu este incompatibil cu funcţia de ministru pentru care au fost propuşi de premierul Viorica Dăncilă.

„Am înţeles că îmi cere (n.r. – preşedintele Iohannis) dovada că nu sunt incompatibilă. (…) De fiecare dată s-au făcut aceste verificări. Se fac de agenţiile de specialitate, de ANI. Eu am transmis cv-ul din care reieşea faptul că nu am nicio incompatibilitate, sub semnătură, nu aşa cum spune preşedintele. Mâine o să-i facem şi prin notar, dacă aşa se cere. Şi eu şi Mircea Drăghici suntem programaţi mâine la 9,00 la notar (…), în condiţiile în care legea spune că dacă ai totuşi o incompatibilitate ai un termen de 15 zile ca să ieşi din starea de incompatibilitate, adică să te retragi din funcţia care ar fi incompatibilă. Bineînţeles că nici legea asta nu mai contează la preşedintele Klaus Iohannis, Dumnealui vrea să nu fim incompatibili de acum. Nu fac mişto! Domnul preşedinte Klaus Iohannis face mişto, şi nu de noi, ca persoane, până la urmă, ci de două ministere care la ora actuală nu au miniştri. Din păcate, suntem într-o situaţie foarte problematică pentru România, după preluarea preşedinţiei (n.r. – Consiliului UE)”, a afirmat Olguţa Vasilescu joi la România TV.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.