George Maior, fostul șef SRI, la audieri în dosarul Laurei Codruța Kovesi
George Maior, declarație după ieșirea de la audierile DNA. ”Discuția a fost plăcută”
Ultima Ora Politic

Întâlnire de ultima oră la Parlament. Fostul șef al SRI dă explicații

Întâlnire de ultima oră la Parlament. Fostul șef al SRI dă explicații

Preşedintele Comisiei de control a activităţii SRI, Claudiu Manda, va avea o întâlnire cu ambasadorul României în SUA, George Maior, vineri, pentru a stabili modul în care acesta trebuie invitat oficial la audierea în cadrul comisiei.

„Întâlnirea cu Maior a fost programată pentru mâine, motiv pentru care o să mă văd mâine cu domnul Maior la mine la birou, la Comisia pentru controlul activităţii SRI. Nu mai ştiu exact ora, în prima parte a zilei. Nu e o întâlnire în care să vrem să spune, foarte multe lucruri în spaţiul public. O să fac o informare în presă despre ce am discutat acolo, am spus şi atunci, spun şi acum. Dorim să discutăm chestiunea aceasta procedurală, partea de invitaţie, partea formală, totuşi nu este o situaţie în care să fie în ţară de fiecare dată şi să poată să vină oricând i-ar permite programul. O să stabilim o zi, o să stabilim o oră.

Sunt lucruri de discutat, sunt destul de multe lucruri la care s-a făcut referire în cadrul comisiei despre activitatea din perioada în care domnul Maior era directorul SRI, multe dintre ele au fost spuse deja în spaţiul public ca nişte informaţii sau prezentări ale spuselor de la Comisie, nu avem lucruri noi sau în plus, dar sunt lucruri pe care vrem să le lămurim noi, Comisia, şi sunt sigur că şi domnul Maior doreşte să le lămurească”, a declarat Manda.

La Comisia de control a activităţii SRI mai sunt așteptați să vină și liderul PSD Liviu Dragnea, cel al ALDE Călin Popescu Tăriceanu, fostul președinte al României Traian Băsescu și directorul SPP Lucian Pahonțu,pentru a clarifica acuzațiile aduse de liderul PSD conform căruia ofițerii SPP ar face spionaj în favoarea președintelui Klaus Iohannis.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii