Întâlnire cu greutate. Iohannis, discuții cu Orban pe referendumul pe justiție 1
Ultima Ora Politic

Întâlnire cu greutate. Iohannis, discuții cu Orban pe referendumul pe justiție

Ludovic Orban a avut, marți, o întâlnire cu Klaus Iohannis, cei doi discutând despre coordonarea strategiei la referendumul pe care șeful statului ar vrea să îl declanșeze pentru a fi organizat în aceeași zi cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Liderul liberalilor a anunțat, miercuri seară la postul B1 TV, că în cazul în care Klaus Iohannis va avea un astfel de demers, PNL va susține acțiunea președintelui.

Președintele României a declarat, marți, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Șeful statului a mai spus că își dorește ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupția sau dacă trebuie să tragem linia și să spunem atât”.

Încă din luna august a anului trecut Iohannis a început să aibă întrevederi cu liberalii, în vederea coordonării strategiei pentru alegerile prezidențiale, discuțiile vizând și alte teme politice de actualitate. După întrevederea din 2 august cu președintele, Ludovic Orban spunea că „între PNL şi preşedintele României est eo relaţie de parteneriat, de colaborare. Ne consultăm pe teme majore şi încercăm să ne coordonăm poziţiile”.

De asemenea, șeful statului va participa, sâmbătă, și la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, care va avea loc la Sinaia, începând cu ora 18.00. La reuniune va fi prezent Ludovic Orban, precum lideri locali liberali și aproximativ 400 de tineri liberali din toată țara.

Cu ocazia evenimentului, Tineretul Național Liberal va acorda președintelui Klaus Iohannis premiul „Garantul democrației”, activitatea domniei sale oferind garanția că respectarea statului de drept și apărarea democrației sunt valori esențiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.