Instanța admite cererea PRM de a intra în cursă la europarlamentare
Ultima Ora Justiție Politic

 Instanța admite cererea PRM de a intra în cursă la europarlamentare

Tribunalul București a anulat decizia prin care Biroul Electoral Central (BEC) a respins semnul electoral al PRM, astfel că partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor poate să intre în alegerile europarlamentare din 26 mai.

 Instanța admite cererea PRM de a intra în cursă la europarlamentare

BEC a decis pe 29 martie să respingă înregistrarea semnului electoral depus de PRM la alegerile europarlamentare, anume vulturul cruciat (foto dreapta), derivat din heraldica Basarabilor si Brancovenilor. Biroul Electoral Central a explicat că în Registrul Partidelor Politice, președintele PRM figurează încă defunctul Corneliu Vadim Tudor și cererea de admitere a semnului electoral PRM a fost depusă de Victor Iovici „care nu are calitatea de reprezentant al PRM”.

PRM a formulat o contestație în contradictoriu cu BEC. PRM a cerut constatarea nelegalității deciziei BEC și constatarea valabilității semnului electoral al PRM cu consecința admiterii cererii de participare la alegerile europarlamentare.

Tribunalul București, secția a III-a civilă,  decis pe 31 martie să admită contestația depusă de PRM, a anulat decizia BEC și a constatat valabilitatea semnului electoral al PRM la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

Potrivit Tribunalului București, conform extrasului din Registrul Partidelor, pozitia 10, la data de 21.02.2019 PRM a depus pe cale administrativa, necontencioasa, prin Victor Iovici, președinte interimar, o cerere prin care se solicită înregistrarea procesului verbal întocmit ca urmare a ședinței Adunării Generale a PRM din 12.01.2019. Tribunalul menționează că Iovici figurează ca președinte interimar al partidului din anul 2018.

Lista PRM la europarlamentare este deschisă de Victor Iovici, liderul interimar al partidului și fost viceprimar al Capitalei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.