Care sunt cele 20 de locații turistice din România, pe care le caută oamenii pe Instagram
Care sunt cele 20 de locații turistice din România, pe care le caută oamenii pe Instagram
Exclusiv Social Ultima Ora

Care sunt cele 20 de locații turistice din România, pe care le caută oamenii pe Instagram. Locuri de vizitat în această vară. FOTO

Care sunt cele 20 de locații turistice din România, pe care le caută oamenii pe Instagram.

Datorită Instagramului, un zid roz (i.e. the Pink Wall), neremarcabil la prima vedere, a devenit anul trecut cea mai vizitată atracție turistică din Los Angeles.

Turiștii care vizitează faimosul oraș de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii stau uneori la coadă cu orele pentru a-și face o poză cu acest zid roz pe fundal, pe care apoi s-o împartășească cu prietenii lor pe Instagram.

Ce legatură are acest zid roz cu România? Țara noastră are propriile variante ale zidului roz din Los Angeles, destinații care îți oferă fundalul perfect pentru a surprinde acea poză nemaipomenită pe care s-o împartășești apoi cu prietenii tăi pe Instagram.

Echipa noastră a facut o analiză a datelor de pe Instagram pentru a suprinde destinațiile locale cu cele mai multe taguri de pe Instagram, care sunt oficial destinațiile turistice cele mai instamagrabile din țară. Astfel am clasificat destinațiile turistice din Romania cu cele mai multe taguri pe Instagaram, scrie clubulcopiilor.ro.

De precizat că în topul nostru am exclus orașele mari ale țării, deoarece tagurile din Instagram pentru acestea cum ar fi #Brasov, #Sibiu, #Bucuresti sunt utilizate pentru foarte multe tipuri de postări, multe dintre acestea nefiind făcute de turiști si neavând legătură directă cu topul nostru.

Și pentru că suntem în plin sezon estival, este ocazia perfectă pentru a le pune pe lista voastră de călătorii pentru vara aceasta.

1. #Transfăgărășan și Lacul Bâlea

Număr de hashtags: 179.862

Transfăgărășanul
Transfăgărășanul

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri nu doar din tara noastra, ci din întreaga lume. Acest drum fascinant se întinde pe o distanță de aproximativ 90 de kilometri și oferă peisaje care îți taie respirația. Pe parcursul călătoriei, vei avea ocazia să admiri și lacul montan Bâlea, situat la impresionanta altitudine de 2.034 metri.

Dacă ești în căutarea unei destinații spectaculoase pentru a-ți încânta urmăritorii de pe Instagram, Transfăgărășanul este locul perfect pentru tine. Această celebră șosea de munte din România oferă priveliști impresionante, cu serpentinele sale dramatice, tuneluri săpate în stâncă și panorame spectaculoase. Fie că fotografiazi curbele de pe marginea drumului, sau că te oprești în punctele de belvedere, vei găsi cu siguranță cadre incredibile pentru Instagram.

Unul dintre cele mai fotografiate puncte de pe Transfăgărășan este tunelul care se află în apropierea Lacului Bâlea. Acest tunel, înconjurat de pereți stâncoși și acoperit cu vegetație luxuriantă, creează un efect dramatic în imagini. Încercarea de a fotografia luminile și umbrele care se strecoară prin tunel poate adăuga o notă misterioasă fotografiilor tale și poate genera un interes crescut în comunitatea Instagram.

2. #Sighișoara

Număr de hashtags: 155.587

Sighișoara
Sighișoara

Să vizitezi Sighișoara este ca și cum ai face un pas înapoi în timp, ca și cum ai păși direct într-un basm plin de case medievale pline de culoare.

Centrul istoric al Sighișoarei, aflat pe lista UNESCO, este plin de arhitectură medievală, de cele mai fermecătoare străzi și de priveliști spectaculoase. Este un loc obligatoriu de văzut atunci când vizitați Transilvania.

Sighișoara este renumit pentru străduțele sale înguste și casele colorate. În timp ce te plimbi pe aceste străzi pitorești, vei găsi un decor perfect pentru fotografii cu atmosferă boemă. Capturarea detaliilor arhitecturale, a ușilor și ferestrelor decorate cu flori și a curților interioare ascunse te va transporta într-o lume medievală, iar imaginile tale vor reflecta autenticitatea orașului.

3. Castelul Bran

Număr de hashtags: 86.201

Castelul Bran
Castelul Bran

Castelul Bran este una dintre cele mai importante atracții turistice ale țării și sute de mii de turiști vin aici în fiecare an. Legenda și realitatea se întâlnesc la castel, care se înalță pe coasta dealului arătându-și frumusețea. Fără îndoială, este o priveliște care aduce fiori pe șira spinării vizitatorilor curajoși care vor să se adâncească în istoria și legendele care înconjoară locul.

Fotografiile cu castelul înconjurat de munți și păduri îți vor oferi oportunități minunate de a surprinde frumusețea naturii și contrastul cu arhitectura castelului.

4. Transalpina

Număr de hashtags68.027

Transalpina
Transalpina

Transalpina, supranumită „Drumul dintre munți“, nu este doar cea mai înaltă șosea din România, ci și un traseu de poveste. Drumul este renumit pentru numeroasele sale viraje în ac de păr și pante abrupte, făcându-l o destinație populară atât pentru iubitorii de condus, cât și pentru cei pasionați de natură.

Nu-i puțin lucru să traversezi patru județe și să treci aproape „razant” pe lângă niște masive muntoase pe o șosea care parcă te poartă spre cer. Dar asta-i șoseaua Transalpina, veche de mii de ani și totuși foarte nouă, pentru mulți dintre turiștii români care abia acum o descoperă.

Turiștii care tranzitează Transalpina au posibilitatea de a se fotografia în punctul maxim de altitudine de pe cea mai înaltă și cea mai frumoasă șosea din România, la altitudinea de 2145 metri.

5. Calea Victoriei, București

Număr de hashtags41.816

Calea Victoriei, București
Calea Victoriei, București

Calea Victoriei este una din cele mai importante artere din centrul Bucureștiului, și se întinde de la Piața Națiunile Unite până la Piața Victoriei.

Cunoscută pentru istoria sa bogată, Calea Victoriei a fost un loc de promenadă preferat de elita țării în trecut. Aici, clasa aristocratică se aduna pentru balurile ținute la Palatul Cantacuzino, iar artiștii, scriitorii, jurnaliștii, politicienii și sportivii se întâlneau pentru a savura o cafea la faimosul Restaurant Capșa.

În prezent, Calea Victoriei păstrează farmecul său cosmopolit și găzduiește numeroase atracții turistice . Aici vei găsi o gamă variată de monumente și obiective de interes cultural, cum ar fi Muzeul Național de Artă al României, Ateneul Român, Palatul CEC și Palatul Parlamentului. Aceste clădiri impunătoare sunt mărturii ale istoriei și arhitecturii remarcabile ale Bucureștiului.

Calea Victoriei a devenit atât de populară și datorită evenimentului „Străzi Deschise”, cel mai de succes eveniment outdoor al Capitalei care are loc în perioada 29 aprilie-8 octombrie. În timpul weekendurilor artera devine pietonală şi găzduieşte diferite spectacole, expoziții, concerte, ateliere pentru copii și competiții sportive. Prin acest eveniment, oamenii sunt aduși împreună, iar Bucureștiul devine un oraș mai prietenos și mai accesibil.

6.Castelul Peleș și #Sinaia

Număr de hashtags44.015

Castelul Peleș și #Sinaia
Castelul Peleș și #Sinaia

Stațiunea Sinaia este o destinație turistică deosebită, care oferă numeroase atracții impresionante, emanând o energie pozitivă extraordinară! Una dintre cele mai renumite și reprezentative atracții este Castelul Peleș.

Ascuns în inima Carpaților, Castelul Peleș este o bijuterie arhitecturală și una dintre cele mai impresionante destinații turistice din România. Cu arhitectură gotică și renascentistă, grădini frumos amenajate și atmosferă regală, acest castel te va purta într-o călătorie în timp și te va încânta cu o mulțime de oportunități de a captura fotografii spectaculoase pentru Instagram.

7. Delta Dunării

Număr de hashtags: 65.702

Delta Dunării
Delta Dunării

Delta Dunării este locul ideal pentru a vă reconecta cu natura, pentru a scăpa de toate și pentru a vă restabili echilibrul interior. Viața este lentă și liniștită, deși trebuie să o vedeți cu ochii voștri și să experimentați tot ceea ce oferă Delta Dunării. De la biodiversitatea sa bogată și până la peisajele pline de viață, Delta Dunării este un loc ideal pentru cei pasionați de natură și fotografie.

8. Salina Turda

Număr de hashtags24.547

Salina Turda
Salina Turda

Salina Turda este o destinație unică în România, care oferă o experiență impresionantă și instamagrabila în adâncurile pământului. Această fostă mină de sare transformată într-un parc de agrement subteran surprinde imaginația vizitatorilor cu peisaje spectaculoase și oportunități unice pentru a captura imagini uluitoare pentru Instagram.

Unul dintre punctele forte ale Salinei Turda este Lacul subteran. Acesta oferă o priveliște uluitoare și oportunități de fotografiere cu reflexii fascinante.

9. #Viscri

Număr de hashtags23.942

Viscri
Viscri

Satul Viscri, situat în inima Transilvaniei, este o destinație de vis pentru cei care doresc să descopere autenticitatea și frumusețea rurală a României. Cu case tradiționale bine conservate, peisaje rurale idilice, cu câmpuri verzi, păduri și dealuri pitorești și o atmosferă liniștită, Viscri oferă o mulțime de oportunități pentru a captura imagini de poveste și a le împărtăși pe Instagram.

Biserica Fortificată din Viscri, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este o bijuterie arhitectonică. Cu turnul său înalt și zidurile masive, biserica oferă un cadru impresionant pentru fotografii. Surprinde imaginea acestui monument istoric sub diferite unghiuri și în diferite momente ale zilei, pentru a obține imagini cu atmosferă aparte.

10. Castelul Corvinilor

Număr de hashtags21.372

Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor

Catalogat ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele nu doar din România, ci și din Europa, Castelul Corvinilor (sau Castelul Huniazilor) este cu siguranță o destinație obligatorie pentru oricine cutreieră țara și pentru toți cei care doresc să simtă gustul istoriei.

Castelul Corvinilor este un exemplu magnific al arhitecturii gotice, cu turnuri înalte, ziduri masive și curți interioare. Cu numeroase intrări și camere de explorat, vizitatorii pot petrece cu ușurință ore întregi rătăcind prin sălile sale. Chiar dacă momentan castelul este în renovare, vă garantăm că locul este fascinant.

Explorarea curții interioare și a curții de onoare a castelului oferă oportunități incredibile de fotografie. Captură imaginea arcadelelor, curților pavate și elementelor decorative din jurul lor. Aceste cadre vor evidenția atmosfera medievală a castelului și vor adăuga profunzime imaginilor tale.

11. Palatul Mogoșoaia

Număr de hashtags20.824

Palatul Mogoșoaia
Palatul Mogoșoaia

Palatul Mogoșoaia, situat în apropierea Bucureștiului, este un adevărat refugiu regal ce îmbină armonios arhitectura brâncovenească cu peisajul natural încântător. Această bijuterie arhitecturală oferă o mulțime de oportunități de a captura imagini spectaculoase și de a-ți impresiona urmăritorii pe Instagram. Palatul se află într-o stare excelentă, fiind renovat și îngrijit cu atenție, așa cum ar trebui să fie toate clădirile-monument.

Palatul este situat la doar 15 kilometri distanță de București, iar accesul este ușor, chiar și fără o mașină personală.

12. Lacul Colibița

Număr de hashtags16.779

Lacul Colibița
Lacul Colibița

Colibița, situată în comuna Bistrița Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, este un sat pitoresc așezat în Valea Bistriței. Locația sa privilegiată între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, cunoscut și ca „Marea de la Munte”, a transformat localitatea într-o stațiune turistică populară.

Colibița atrage turiști din toate colțurile țării și chiar din străinătate datorită frumuseții naturale remarcabile și a posibilităților de recreere pe malul lacului. Peisajele pitorești, activitățile nautice, traseele de drumeție și atmosfera relaxată fac din Colibița un loc ideal pentru petrecerea timpului liber în mijlocul frumuseții naturii transilvănene.

13. Castelul Cantacuzino

Număr de hashtags14.739

Castelul Cantacuzino
Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino, este o bijuterie arhitecturală situată în stațiunea Bușteni, în județul Prahova. Acest castel impresionant îmbină stilurile neoromânesc și neobrâncovenesc, oferind o experiență fascinantă pentru iubitorii de arhitectură și istorie. Castelul Cantacuzino se bucură de un foarte mare număr de vizitatori odată cu lansarea serialului Wednesday.

Construit în perioada interbelică de prințul Gheorghe Grigore Cantacuzino, castelul impresionează prin detaliile sale arhitecturale rafinate și elegante. Exteriorul său impunător, cu turnuri, arcade și fațade ornamentate, atrage privirile și oferă oportunități extraordinare de a captura imagini spectaculoase pentru Instagram.

La fel de impresionante sunt și interiorul și grădinile castelului. Intrarea în castel te poartă prin săli impozante și încăperi luxoase, cu decorațiuni și mobilier de epocă, care aduc aminte de perioada de glorie a castelului.

14. Gura Humorului

Număr de hashtags: 14.611

Gura Humorului
Gura Humorului

Gura Humorului, simbolul Bucovinei, este o localitate cu o istorie bogată, atestată încă din vremea lui Ștefan Cel Mare și este considerată un colț de rai în Bucovina, oferind o varietate de obiective turistice de vizitat.

Unul dintre principalele puncte de atracție ale localității este Mănăstirea Humor, o biserică de lemn monument istoric și unicat în Europa de Est, cu faimosul său exterior pictat în stilul frescelor exterioare.

Un alt monument istoric și religios este Mănăstirea Voroneț considerată o perlă a Bucovinei. Aceasta este situată într-un minunat cadru natural, înconjurată de liniște și ziduri înalte și umbroase. Mănăstirea Voroneț, numită și “Capela Sixtină a Estului” este celebră pentru frescele sale de o frumusețe și o valoare artistică deosebită. Capturează imagini cu detalii ale frescelor, cu scene religioase și motive ornamentale, pentru a adăuga unicitate și profunzime fotografiilor tale.

15. Cheile Bicazului

Număr de hashtags: 14.128

Cheile Bicazului
Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt o destinație impresionantă pentru iubitorii de natură. În Parcul Național Cheile Bicazului se găsesc multe obiective de referință, precum Lacul Roșu, Hășmașul Mare, Hășmașul Negru, Cheile Suagului și, desigur, Cheile Bicazului.

Cheile Bicazului sunt un peisaj impresionant, format prin trecerea unui râu printre stânci de calcar. Stâncile verticale și înalte, pârâurile de munte, cascadele și peșterile alcătuiesc atracțiile cheilor, experiențe care pot fi trăite doar în locul acesta. Este spațiul perfect pentru iubitorii de peisaje pitorești și pasionații de drumeții și excursii în natură.

16. Rimetea

Număr de hashtags13.657

Rimetea
Rimetea

Rimetea este un pitoresc sat tradițional situat în Munții Trascău, în județul Alba. Cunoscut pentru frumusețea sa naturală și autenticitatea sa, Rimetea este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din țară.

Așezat într-un peisaj montan impresionant, Rimetea este încadrat de stânci calcaroase și dealuri acoperite de vegetație. Casele tradiționale cu acoperișuri de paie și pereții lor albi conferă satului un farmec de poveste. Poți captura imagini spectaculoase ale arhitecturii tradiționale și ale peisajului montan înconjurător, făcând din Rimetea un loc ideal pentru fotografii impresionante pe Instagram.

17. Castelul de lut

Număr de hashtags13.353

Castelul de lut
Castelul de lut

Castelul de lut, cunoscut și sub numele de Castelul din Valea Zânelor, este o atracție unică și fascinantă situată în satul Porumbacu de Sus, județul Sibiu. Castelul a fost construit în întregime din materiale naturale, cum ar fi lutul, paiele și lemnul, urmărind conceptul de arhitectură eco-friendly și sustenabilă.

Castelul de lut oferă o experiență aparte, aducând împreună elemente de basm și natură într-un mod armonios. Pe lângă aspectul său exterior impresionant, castelul oferă și diverse activități și facilități pentru vizitatori.

18. Cheile Turzii

Număr de hashtags: 13.396

Cheile Turzii
Cheile Turzii

Cheile Turzii, un defileu sculptat de Valea Hașdatelor în frumosul peisaj al Munților Trascău, se întind pe o distanță impresionantă de peste 1.350 de metri, cu stânci înalte și abrupte înălțându-se până la 200 de metri deasupra ta.

Odată ajuns aici, vei fi uimit de peisajul desprins parcă dintr-o poveste, unde vei întâlni stânci spectaculoase, peșteri misterioase, arcade impresionante și o varietate de plante, fluturi și animale care își găsesc adăpost în această oază naturală.

Peste valea Hașdatelor, vei descoperi patru punți care completează frumusețea Cheilor Turzii: Podul Peșterilor, Mijlocul Cheii, Vizuina spălată și Portița Cheilor. Aceste structuri te vor purta dintr-o parte în alta a defileului, oferindu-ți ocazia de a admira toate aspectele captivante ale acestui loc remarcabil.

19. Postăvaru

Număr de hashtags13.371

Postăvaru
Postăvaru

Vârful Postăvaru oferă una dintre cele mai impresionante priveliști din Munții Carpați, deși nu se află printre cele mai înalte vârfuri (1799 m). Cu o panoramă de 360°, acest vârf dezvăluie peisaje uimitoare către Munții Piatra Craiului, Piatra Mică, Făgăraș, Ciucaș, Piatra Mare, Grohotiș, Baiului și Bucegi.

Traseul către vârf este potrivit și pentru începători, oferind o oportunitate excelentă pentru cei care nu au avut experiența mersului pe trasee montane și doresc să descopere dacă aceasta este o activitate pe placul lor. De asemenea, este potrivit și pentru toți iubitorii de natură, de munte sau de mountain bike, care vor să se bucure de peisaje minunate.

Capturează imaginea văilor adânci, a pădurilor întinse și a vârfurilor muntoase care se pierd în zare. Alege un moment al zilei când lumina este perfectă și surprinde frumusețea naturii într-un cadru uimitor.

20. Cazanele Dunării

Număr de hashtags13.322

Cazanele Dunării
Cazanele Dunării

 

 

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.