LUPTĂ împotriva Guvernului Dăncilă. Ce măsuri se vor lua dacă salariile vor fi ÎNGHEȚATE
Ultima Ora Politic

ÎNGRIJORĂRILE, dar și OPTIMISMUL lui Dăncilă. Cum vede premierul viitorul României

ÎNGRIJORĂRILE, dar și OPTIMISMUL lui Dăncilă. Cum vede premierul viitorul României

Viorica Dăncilă participă la o emisiune TV, în ziua Centenarului. Întrebată de Președinția României la Consiliul UE, premierul declară că este foarte optimistă și că este la curent cu toate mecanismele de lucru din instituțiile europene. Cere însă unitate, pentru ”acest proiect deosebit de important pentru România”.

„Eu sunt convinsă că da. Sunt foarte optimistă. Cunosc foarte bine mecanismul de lucru în instituțiile europene și am această certitudine că vom reuși să avem această președinție de succes, dar în același timp, așa cum am meționat la începutul emisiunii, cred că este foarte important ca toți să depunem un efort constant, să dăm dovadă de unitate pentru acest proiect deosebit de important pentru România. România are șansa să dovedească că este o țară responsabilă, că poate gestiona dosare importante și că poate avea un rol decisiv în creionarea viitorului UE”, a spus Dăncilă.

Îngrijorarea premierului este aceea că România poate fi văzută ca o țară de a doua mâna, iar asta poate încetini dezvoltarea ei.

”Iubesc Europa, văd România în interiorul UE, dar în același timp îmi iubesc mai mult țara. Pentru mine este important ca România să fie tratată în mod egal cu celelalte state membre. Să nu existe state cu viteza întâi, state cu viteze a doua, iar românii să fie respectați ca și cetățeni europeni. Acest lucru pentru mine este foarte important. Vreau ca România să fie privită ca un stat membru, cum este privită Franța, Germania și celelalte state ale UE. Referitor la euroscepticism, este adevărat, dacă ne uităm la statele membre ale UE, vedem că acest proiect anti-european a luat amploare și într-adevăr privesc cu îngrijorare la următoarea configurație a Parlamentului European și de ce nu și a Comisiei Europene.”, a spus Dăncilă, sâmbătă, la TVR.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.