Cum vrea PSD să fure Referendumul
Ultima Ora Politic Social

Înfricoșător: Dragnea întocmește, oficial, o listă a dușmanilor PSD. Ce va face cu ea?

„O să avem o listă cu niște oameni care cel puțin de doi ani de zile nu fac decât să arunce în România ură, venin, otravă, noroi, pietre și să ne înjure pe noi”, a spus Liviu Nicolae Dragnea la Slobozia, în timpul turneului politic de săptămâna trecută, anunță liberinteleorman.ro.

În anul 2019, în țara care conduce vremelnic Europa democratică, un lider politic spune că va întocmi o listă a dușmanilor săi. Dragnea nu spune exact ce va face cu lista, dar din felul în care-i prezintă pe cei care urmează să facă parte din ea, nu se întrevăd la orizont prea multe perspective favorabile pentru ei.

”Înțelegem de aici că democrația este pentru poporul pesedist preponderent un concept golit de semnificații concrete, în fața căruia liderul suprem se poate manifesta exact așa cum dorește, în virtutea preogativelor la care aspiră pentru sine. Știți, desigur, teoria că în viață trebuie să te îmbraci pentru locul de muncă pe care ți-l dorești, nu pentru cel pe care îl ai deja. Așa și Liviu Nicolae Dragnea: se adresează sistemului politic pe care și-l dorește, nu celui care acum e teoretic instituit.

Dar cine sunt cei care vor face parte din Lista lui Dragnea? Nu trebuie să fim foarte ascuțiți la minte pentru a înțelege că vizați sunt adversarii politici și jurnaliștii care nu-i cântă în strună. Ar mai putea să-și facă loc pe lista celebră și niște protestatari mai vizibili. În esență, puțina opoziția la PSD are acum șansa unică în istoria oricărei democrații din univers de a fi trecută pe o listă a dușmanilor poporului. Dar ce se va întâmpla cu cei care apar pe listă? În virtutea aceleași tradiții democratice europene, așa cum Liviu Nicolae Dragnea o înțelege, lor li se pregătește răzbunarea. Care, nu-i așa, e un platou servit rece. Și pentru un răzbunător de profesie cum e Dragnea, răbdarea în atingerea obiectivului e element esențial. Așa că în următoarea perioadă toți cei care l-au supărat pe Liviu Nicolae Dragnea cu ceva, începând cu colegul de bancă din clasa a cincea, care îl bătea în pauze, continuând cu minora care i-a refuzat pentru prima dată avansurile sexuale și terminând cu cei care au nerușinarea de a-i spune în față că e un condamnat în delir, toți vor plăti prețul democratic al nesupunerii în fața acestui bișnițar de Teleorman, care se crede, încă din pruncie, “Domnul Președinte”.

Dar nu e deloc rău ce se întâmplă! Lista lui Dragnea ne poate servi la ceva. Știm că pare dificil, conceptul fiind desprins din experiențele naziste ale istoriei umanității, dar orice rău poate fi convertit în bine dacă știi să-l abordezi din unghiul favorabil. În realitatea noastră, nu în aceea din mintea lui Dragnea, numele din lista pe care o va întocmi sunt cele ale eroilor de mâine. Oameni care nu s-au temut de răzbunarea lui Dragnea, oameni care nu și-au pus vreodată problema să mai accepte vreo formă de totalitarism, oameni care nu se închină la idoli, așa cum îndrăznesc cei din poporul pesedist. Și după ce toate aceste patimi ale democrației românești se vor fi sfârșit, “Lista lui Dragnea” ne va arăta fără dubii cine au fost eroii acestor timpuri. Nu se va mai întâmpla ca în 1989, când numai cine nu a vrut, n-a devenit erou cu certificate”, scrie liberinteleorman.ro.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.