a furat o locomotivă
a furat o locomotivă
Social Ultima Ora

INCREDIBIL. Un tânăr de 20 de ani a furat o locomotivă GFR din gara Medgidia

Un tânăr de 20 de ani a furat o locomotivă GFR din gara Medgidia și a mutat-o pe o altă linie. Incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază și nu s-a soldat cu victime sau distrugeri.

Tânărul a intrat în cabina de conducere a unei locomotive remizate a GFR,  a ridicat și conectat pantograful, după care a pus locomotiva în mișcare. Locomotiva a talonat două aparate de cale, ajungând pe o altă linie unde s-a oprit. Tânărul, al cărui nume nu este cunoscut, a fost reținut de Poliția TF Medgidia, scrie clubferoviar.ro.

Locomotiva în cauză este din seria 43, fiind fabricată de Rade Konkar. În 2021 locomotiva în cauză a fost implicată într-un alt incident cercetat de AGIFER al cărui raport de investigare este disponibil aici.

Incidentul de miercuri a fost semnalat de către AFER în jurul orei 18.00.

Instrucție încălcată

Este însă inexplicabil cum locomotiva a putut fi pusă în mișcare în condițiile în care Instrucția 201 a Personalului de Locomotivă spune că pe timpul remizării locomotiva trebuie să fie: asigurată contra pornirii, deconectată de la sursa de energie și încuiată. Surse din cadrul CFR Călători ne-au informat că locomotivele companiei nu pot fi încuiate, căci „niciuna nu are încuietori”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.