Expert Forum: România plăteşte partidelor politice una dintre cele mai mari subvenţii din UE
Ultima Ora Economic

INCREDIBIL. Românii sunt mai bogați decât vecinii lor. Este pentru PRIMA DATĂ în istorie

INCREDIBIL. Românii sunt mai bogați decât vecinii lor. Este pentru PRIMA DATĂ în istorie

Românii sunt mai bogați decât ungurii, bulgarii sârbii și ucrainenii, este concluzia unui studiu efectuat de banca Credit Suisse. Statistica a analizat averile locuitorilor României în raport cu vecinii cu care împarte granițele. Chiar și așa, țara noastră este mult în urma vestului Europei, iar explicația este că există cu adevărat o creștere economică, dar românii au pornit de la un nivel mai scăzut decât restul țărilor.

Pentru prima dată în istorie românii sunt mai bogați decât vecinii lor – cel puțin asta este concluzia studiului Credit Suisse, prezentat de Business Review.

În 2018, în medie, un adult din România are o avere estimată, în medie, la 42.282 de dolari, un maghiar o avere de 41.118 de dolari, 30.224 un bulgar, 19.582 un sârb, 5.204 un ucrainean și 3.837 de dolari un cetățean moldovean. Cifrele au fost publicate în raportul „Averea globală 2018′ al băncii elvețiene Credit Suisse.

Românii rămân în continuare mult mai săraci decât vest-europenii. Un francez are în medie o avere de 281.339 de dolari, un britanic de 314.842 de dolari, iar un german 250.856 de dolari, arată sursa citată.

România a avut o creștere economică accelerată, însă a pornit de la un nivel foarte jos, consideră elvețienii, exemplificând cu faptul că în anii 2000, un român avea în medie o avere de numai 3.300 de dolari, în timp ce un maghiar avea 11.882 de dolari.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.