Incredibil! Patru milioane de asigurări RCA din România riscă să nu mai fie valabile 1
Ultima Ora Economic Social

Incredibil! Patru milioane de asigurări RCA din România riscă să nu mai fie valabile

Patru milioane de asigurări RCA din România ar urma să nu mai fie valabile, în urma unui mare scandal apărut pe piața asigurărilor. Grupul de firme AutoCar cere în instanță falimentul City Insurance, care deține peste 45% din polițele RCA. Șoferii au fost informați deja despre acest pericol.

n România sunt înmatriculate peste 8 milioane de mașini, iar aproximativ jumătate au asigurarea obligatorie la City Insurance. În plus, 90% dintre transportatori au RCA la această firmă, dauna medie fiind de 5.000 de euro în cazul lor și 1.600 de euro pentru autoturisme. City Insurance se află însă într-o situație critică. Grupul AutoCar a anunțat Autoritatea de Supraveghere Financiară că a cerut în instanță falimentul firmei care are datorii de peste un milion de lei.

„Onorat consiliu al ASF, sperăm că în ceasul al 12-lea să realizați faptul că aveți o nouă bombă cu ceas în asigurări ascunsă de către directorii din ASF plătiți regește că să supravegheze această piață. Este cel puțin bizar să asistăm doar după câțiva ani la o reeditare a falimentului Astra, dar de data aceasta cu consecințe mult mai mari pentru întreagă piață. Societatea City Insurance deține în prezent peste 45% din piața RCA, iar societățile Astra și Carpatica nu depășeau împreună 33% cota de piață RCA în momentul falimentului. Consiliul Concurenței trebuie să se autosesizeze de urgență, societatea de asigurări având în prezent o cotă de piață care reprezintă fără doar și poate un mare risc sistemic”, susține Florin Pandele, administratorul AutoCar.

ASF este de părere că nu există nicio problemă la City Insurance și anunță că supraveghează îndeaproape societățile de asigurare autorizate. Problemele pot apărea dacă instanța va decide ca firma să intre în faliment, caz în care 4 milioane de asigurări RCA din România ar putea să nu mai fie valabile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.