Incredibil! Ministrul Muncii spune că plata pensiei minime pentru 950.000 de oameni este în pericol 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Incredibil! Ministrul Muncii spune că plata pensiei minime pentru 950.000 de oameni este în pericol

Cei mai săraci pensionari din România, cei care primesc pensia social, sunt în pericol de a nu-și primi baniiașa cum li s-a promis. Asta din cauză că nu s-a luat în calcul posibilitatea abrogării OUG 114/2018.

„În ceea ce priveşte valoarea de punctului de pensie, trebuie să fiu foarte, foarte corect. Aş putea să dau un răspuns strict politicianist şi să spun că da. Dar nu.

Legea cum este promulgată, este publicată în Monitorul Oficial şi noi am început deja calendarul implementării, dar ceea ce ţine de indemnizaţia socială, pensia minimă în speţă – şi sunt afectaţi nu puţini oameni, 950.000 – avem o problemă dacă de abrogă baza legală.

Dar nu vreau şi nu mi-am permis niciodată să-i panichez pe pensionari şi o să le spun să stea liniştiţi: vom găsi soluţia legală şi corectă ca acest lucru să nu se întâmple şi chiar dacă se va întâmpla, vom avea o soluţie B şi vom merge mai departe. S-a solicitat şi noi am şi făcut sesiune extraordinară, una dintre probleme fiind exact această chestiune: abrogarea OUG 114.

În momentul în care am fost în Comisia pentru buget-finanţe în calitate şi de deputat, coleg cu dumnealor, dar şi de ministru, am realizat acest apel: să gândească clar şi corect ce îşi doresc să facă, pentru că OUG 114 conţine mult mai multe măsuri şi trebuie să vedem care este situaţia acolo.

Dar, repet, dacă dumnealor îşi doresc să taie din veniturile românilor, noi vom face în aşa fel încât să ne luăm acel plan B şi atât timp cât suntem la guvernare să realizăm lucrurile pe care le-am promis”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii