Incredibil! Guvernarea își face autodenunț: Au fost fraudate alegerile... organizate de PSD-ALDE! Pedeapsa: 7 ani de pușcărie 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Incredibil! Guvernarea își face autodenunț: Au fost fraudate alegerile… organizate de PSD-ALDE! Pedeapsa: 7 ani de pușcărie

Președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir (ALDE), i-a cerut, miercuri, președintelui Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, să-i explice de ce datele prezentate de INS nu concordă cu cele care se regăsesc în registrele Autorității Electorale Permanente (AEP), în condițiile în care populația României scade anual cu 70-80.000 de persoane, iar în registrele AEP din 2019 au fost înscriși la referendum cu 700.000 mai mulți alegători decât în 2012. Astfel, coaliția PSD-ALDE acuză de fraudare masivă a alegerilor din 26 mai, pe care le-a organizat chiar coaliția PSD-ALDE.

„Eu constat aici, poate după aceea discutăm cu AEP, că deși ne împuțînăm natural, așa cum ne-ați spus, la referendumul din 2012 erau pe liste 18,2 milioane, iar la referendumul din 2019 suntem 18,9 milioane. Adică sunt cu 700.000 mai mulți înscriși pe listele electorale, deși ne spuneți că din cauza sporului negativ ne împuțînăm. Deci, ne împuțînăm fizic, dar creștem pe listele AEP.

Vreau să știu dacă este o diferența sau de ce nu este o concordanță între ceea ce recenzați dumneavoastră și ceea ce regăsim noi că oameni care votează? Uitându-mă pe datele acestea, din ceea ce prezentați dumneavoastră și ceea ce avem pe listele electorale, mi-ați spus că suntem astăzi 19,6 milioane populație stabilă în România, dacă scădem de aici cele 3,5 milioane, alocații pentru copii, deci nu sunt cu drept de vot, ne ies vreo 16,1 milioane cu drept de vot. Pe listele electorale sunt aproape 19 milioane de cetățeni cu drept de vot.

Mi-ați mai spus că sporul negativ e de 25%. Deci, de la un recensământ la altul, pe sporul natural, adică 2002-2011, am fost cu 500.000 în medie mai puțini, au murit mai mulți decât s-au născut”, a comentat Zamfir informațiile furnizate de președintele INS în cadrul unei dezbateri organizate de Comisia economică.

Urmărim și noi cu atenție ceea ce se întâmplă în spațiul public. Vreau  va spun  am vorbit deja și vom vorbi și în cadrul Coaliției pentru înființarea unei comisii de anchetă parlamentare cu privire la eventuale fraude la alegerile din 26 mai”, a declarat Mihai Fifor (PSD), miercuri, la Antena 3.

Menționăm că falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale se pedepsește conform art. 391 Cod penal) cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Aici intră:

–        falsificarea prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale

–        înscrierea în copia de pe lista electorală permanentă ori de pe lista electorală complementară a unor persoane care nu figurează în această listă.

De asemenea, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi:

–   introducerea în uz sau folosirea unui program informatic cu vicii care alterează înregistrarea ori însumarea rezultatelor obţinute în secţiile de votare sau determină repartizarea mandatelor în afara prevederilor legii

–  introducerea de date, informaţii sau proceduri care duc la alterarea sistemului informaţional naţional necesar stabilirii rezultatelor alegerilor

Tentativa de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale se pedepsește, fiind prevăzută expres în art. 393 Cod penal.

Organizarea alegerilor este asigurată de Biroul Electoral Central și Guvernul României.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.