Incredibil! Maria Grapini se rățoiește la Macron: Cum îndrăznește să o sprijine pe Koveși? 1
Ultima Ora Politic Social

Incredibil! Maria Grapini se rățoiește la Macron: Cum îndrăznește să o sprijine pe Koveși?

Europarlamentuarul PSD, Maria Grapini, a criticat gestul preşedintelui francez de a-şi retrage candidatul de la şefia Parchetului European, pe Jean-Francois Bohnert. Acest luccru îi lasă Codruței Kovesi drum liber către postul de procuror-șef al UE, lucru care pune în mare încurcătură penalii care au furat bani europeni în România – inclusiv cei implicați îjn dosarul TelDrum.

„Aud ca Macron ii cere candidatului francez la funcţia de procuror şef,sa se retragă. Pai se poate? Amestec in justiţie? Cum poate sa dispună un preşedinte unui cetăţean sa se retragă de la un concurs?Se poate ca francezii sa nu-si susţină francezul? Ce treaba are un şef de stat cu un candidat pe persoana fizica? E ca si cum ar interveni preşedintele la un concurs pentru un candidat la un post la banca naţionala!”, spune Grapini pe pagina de Facebook.

Europarlamentarul român face și o greșeală, spunând că Guvernul Dăncilă susține candidatura Codruței Kovesi, ceea ce nu este adevărat, este tocmai invers.

”Şi când aud jurnalisti care acuza guvernul Romaniei ca o susţine pe Kovesi ….Nici nu trebuie să interfereze guvernele cu un concurs tehnic.Aud acum un liberal neinformat care spune ca este o funcţie pentru România! Alo! Este o funcţie pentru   Europa!”, mai scrie Maria Grapini pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul a reacţionat în urma comunicatului de presă remis de Adminsitraţia Prezidenţială, care a confirmat faptul că preşedintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu omologul său francez, Emmanuel Macron şi că, „în virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.