Guvernul va modifica joi prin ordonanță de urgență legea sănătății. Vezi ce se schimbă la concediul medical
Ultima Ora Politic

Incredibil. Deși medicii spun că e tâmpenie să dai obligatoriu vitamina D la copii, Sorina Pintea îi dă dreptate lui Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că se vor tăia bani de la serviciile secrete, iar banii vor fi redirecționați către sănătate, acolo unde urmează să fie finanțat un program național pentru combaterea lipsei de vitamina D în rândul populației. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că este foarte mare nevoie de un astfel de program, pentru că 65% din populația României are deficit de vitamina D.

”În general când se propun programe de sănătate au loc dezbateri ample cu specialiștii din sistem.  În ceea ce privește vitamina D, specialiștii spun că 65% din populația României au deficiențe de vitamina D.

La nivelul populației există un deficit de vitamina D, dar testele se pot face doar în clinici private. Noi ne dorim ca această analiză să fie făcute și în spitalele de stat (…) tocmai de aceea ne dorim să achiziționăm aparatură, în așa fel încât, după ce se va stabili eșantionul de populație să efectuăm testele în spitalele de stat.

La copii lipsa de vitamina D poate să ducă la rahitism. La femei, la bătrâni poate duce la cancer de colon sau alte complicații.”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.