Alertă. Dăncilă a fost desconspirată din Parlamentul European. Vrea să o umiliescă pe Rovana Plumb. Pe cine vrea comisar european. FOTO
Ultima Ora Politic

Alertă. Dăncilă a fost desconspirată din Parlamentul European. Vrea să o umiliescă pe Rovana Plumb. Pe cine vrea comisar european. FOTO

Eugen Tomac a declarat că Viorica Dăncilă știe că Rovana Plumb are șanse minime fie comisar european. Liderul PMP a precizat că grupurile politice din Parlamentul European „o vor trimite la plimbare” pe Plumb și poate atunci, în al doisprezecelea ceas, premierul o va propune pe Luminița Odobescu.

„Cu nerușinare fără margini, Dăncilă vine și ne cere s-o votam pe Plumb la Bruxelles pentru funcția de comisar. Mă întreb cât tupeu poți avea să ceri, de dragul unui „patriotism” mimat, să votezi pentru o persoană mediocră, care va face de râs milioane de români și o întreagă țară în fața întregii Europe. Dăncilă știe că Plumb, chiar și nominalizată, are șanse minime de a ajunge comisar. Motivul e simplu, Rovana Plumb nu este dorită de nimeni în această poziție. În primul rând, nu o vrea viitorul Președinte al Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, care i-a spus direct acest lucru, la Bruxelles, premierului autist al României. Dăncilă, în loc sa vină cu o altă propunere, a insistat pe nominalizarea lui Plumb”, a scris Eugen Tomac, marți, pe Facebook.

Președintele a adăugat că atunci când Parlamentul European o va respinge pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european poate atunci Viorica Dăncilă o va propune pe Luminița Odobescu, ambasadorul României la UE.

„În aceste condiții, jocul se mută în Parlamentul European, unde grupurile politice, cel mai probabil, o vor trimite la plimbare pe Rovana Plumb. Atunci abia va înțelege și Dancilă că jocul e închis. Și, poate, măcar în ceasul al doisprezecelea, o va propune pe Odobescu. E singura soluție pentru ca prim-ministrul României să depășească un moment jenant pe care chiar ea l-a creat la Bruxelles”, a completat Tomac.

Alertă. Dăncilă a fost desconspirată din Parlamentul European. Vrea să o umiliescă pe Rovana Plumb. Pe cine vrea comisar european. FOTO 3

Liderul PMP a mai spus că profilul Rovanei Plumb este al unui politician mediocru, precizând că în perioada în care era ministru pentru Fonduri Europene, România a avut cea mai mică rată de absorbție.

„Rovana Plumb de la PSD are profilul unui politician mediocru. În timpul mandatului acesteia de ministru pentru fonduri europene, România a avut cea mai mică rată de absorbție a fondurilor europene din Uniunea Europeană. În timpul cât aceasta a fost ministru, nu am reușit să contractăm nicio sumă pentru construirea de autostrăzi sau modernizarea căilor ferate. În schimb, mintea îngustă a lui Dăncilă o vede drept cea mai potrivită pentru funcția de comisar european, adică de ministru al transporturilor în guvernul Uniunii Europene”, a explicat Eugen Tomac.

Tudorel Toader, "Ministru #rezisTT" din Guvernul Dăncilă

Acesta a mai afirmat că „nu este destul că Dragnea ne-a lăsat o nulitate în fruntea Guvernului, PSD vrea să exporte același model și la Bruxelles.

În concluzie, șansele ca Plumb să ajungă comisar sunt tot mai mici. Păcat că prăbușirea șanselor candidatului propus de Guvern va afecta din nou imaginea României”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.