Incredibil: Benzina din România este măsluită. Ne distrug mașinile! Este mega-scandal 1
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Incredibil: Benzina din România este măsluită. Ne distrug mașinile! Este mega-scandal

Calitatea carburanţilor din România este de mult timp un subiect de dezbatere printre şoferi, aceştia plângându-se deseori de calitatea slabă a benzinei sau motorinei sau de faptul că se trezesc câteodată cu apă în rezervor. Acum, Ministerul Energiei a hotărât să intervină, pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor.

Ministerul Energiei va preleva şi va analiza probe de benzină şi motorină din staţiile de distribuţie, pentru a monitoriza calitatea acestora, potrivit Bursa. Ministerul va trebui sa actualizeze o listă cu staţiile de distribuţie şi amplasamentele comerciale unde sunt distribuiţi carburanţii auto, în funcţie de caz, listă care va fi actualizată în fiecare an. Cantitatea totală necesară pentru cele trei probe (proba de laborator, contraproba şi proba martor) este de 9 litri pentru eşantionarea de benzină şi 4,5 litri pentru eşantionarea de motorină. Ministerul Energiei va selecta aleatoriu locurile de prelevare, proporţional cu vânzările observate, folosind o listă actualizată a staţiilor de distribuţie şi a amplasamentelor comerciale.

Operatorii economici care introduc pe piaţă benzină şi motorină sunt deja obligaţi să verifice în laboratoarele proprii sau în alte laboratoare, pentru fiecare lot de benzină şi motorină introdus pe piaţă, toate specificaţiile tehnice prevăzute în OUG nr. 80/2018 şi Legea nr. 311/2018. În plus, operatorii au obligaţia de a păstra înregistrarea tuturor cantităţilor de benzină şi motorină comercializate, precum şi rapoartele de încercări aferente acestora, cel puţin cinci ani.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.