Incident armat lângă Casa Albă: Trump a părăsit brusc conferinţa de presă. VIDEO 5
Ultima Ora Externe Politic

Incident armat lângă Casa Albă: Trump a părăsit brusc conferinţa de presă. VIDEO

Un incident armat lângă Casa Albă l-a făcut pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump să părăsească brusc conferinţa de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marţi dpa.

Trump a părăsit sala de briefing a Casei Albe la aproape trei minute după ce începuse să vorbească, fără o explicaţie, în timp ce un agent al serviciului de securitate i-a cerut să iasă.

„A fost un schimb de focuri în faţa Casei Albe”, a declarat Trump reporterilor după ce s-a întors câteva minute mai târziu. „Forţele de ordine au împuşcat pe cineva, pare a fi suspectul şi suspectul este acum în drum spre spital (…). Nu vă pot spune încă nimic despre starea suspectului”, a declarat el.

Incident armat lângă Casa Albă: Trump a părăsit brusc conferinţa de presă. VIDEO 6

El a mai spus că situaţia se afla „foarte bine sub control” şi că nimeni altcineva nu a fost rănit în timpul incidentului, care a avut loc „lângă gard dar în afara complexului”.Secret Service a anunţat ulterior pe Twitter că unul dintre ofiţerii săi a fost de asemenea dus la spital ca urmare a incidentului armat.

Incident armat lângă Casa Albă: Trump a părăsit brusc conferinţa de presă. VIDEO 7

„Aţi fost surprinşi, eu am fost de asemenea surprins, cred că este probabil destul de neobişnuit”, a spus Trump, adăugând că a fost dus în Biroul Oval după ce a fost escortat afară din sala pentru mass-media.

„Nici măcar nu m-am gândit să nu mă mai întorc”.

Preşedintele a mai spus că el crede că suspectul era înarmat dar nu cunoştea detaliile, precum tipul de armă sau dacă el a fost ţinta vizată şi a adăugat că oficialii vor difuza alte informaţii mai târziu.

Trump a lăudat serviciile secrete şi a spus că se simte în siguranţă.”Par eu zdruncinat?”, a întrebat el retoric, răspunzând la întrebarea dacă a fost afectat de împuşcături.AGERPRES

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.