Se menține procentul dezastruos pentru PSD-ALDE: doar 20%
Ultima Ora Politic

Incendiar. Liviu Dragnea începe să semene tot mai mult cu Maduro prin promovarea ideilor comuniste care duc statul la faliment

”Șeful PSD Liviu Dragnea începe să dea semne de comportament identic cu al dictatorului sud-american Maduro. Propunerea halucinantă  ca autostrăzile să fie construite la propriu de către CNAIR pentru că lucrările companiilor private ar înainta prea încet este o propunere atât de comunistă, încât acest individ a călcat cu bocancii filosofia economiei de piață, a capitalismului, a vremurilor în care trăim ca stat modern.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este astăzi  înțesată de către PSD-ALDE cu tot felul de politruci analfabeți, încât aceasta nu reușește nici măcar să cârpească infrastructura existentă. Acum, «marele cârmaci» Dragnea propune ca această companie să se apuce să și construiască autostrăzi. Cu cine să o facă? Cu toate pițipoancele din anturajul liderilor PSD ce au fost angajate în acești ani de guvernare?

Lucrurile în România astăzi merg prost tot din cauza lor, a celor care ne conduc, nu din cauza firmelor private! Merg prost pentru că nu au soluții pentru blocajele ce apar pe parcurs. Merg prost pentru că se fac studii de fezabilitate proaste, acceptate de CNAIR pe bani mulți și cvasi-inexacte, iar în execuție te lovești cu capul de zid.

În orice stat modern infrastructura este construită de firme private. Și acolo se dau în folosință sute de km noi de autostradă în fiecare an. Problema este a celor ce administrează acest domeniu, de la ministru, la funcționarii corupți și leneși din ministere până la incompetenții ce populează compania națională de drumuri. Astăzi, această companie a ajuns o epavă ce stă să se scufunde pentru că în schema de personal numărul angajaților calificați în domeniul construcțiilor de drumuri și poduri este ultra-minoritar, având o ofertă de personal de la teologi la  cântăreți de muzică ușoară. Numai ingineri nu, aceștia plecând scârbiți din sistem tocmai către firmele private din țară sau străinătate.

Soluția corectă este tocmai diametral opusă: să desființeze complet acest mamut anchilozat numit CNAIR și să fie regândită o structură de administrare suplă unde tocmai specialiștii din mediul privat, apolitici, să fie cooptați.

De 12 ani se fac studii pentru A8 (Autostrada Ungheni – Iași – Tg. Mureș) și tot nu sunt gata pentru că, de fiecare data, incompetenții de la CNAIR au cerut prin caietele de sarcini orice altceva numai analize tehnice și economice reale nu! Situația este similară le toate marile proiecte de infrastructură rutieră din țară!

În firmele acelea private pe care vrea Dragnea să le scoată din piață, plus cele asociate domeniului, lucrează zeci de mii, poate sute de mii de oameni plătitori de taxe și impozite, iar firmele acelea țin economia în spate. Chiar dacă mediul privat nu va vota în veci comuniștii vopsiți din PSD, să desființezi firmele private de construcții și să crești numărul bugetarilor leneși tot nu este o soluție pentru ca PSD să mai rămână la putere. Au trecut de mult timp linia roșie.” a declar într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Marius Bodea.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.