Încă o lovitură pentru PSD! Plângere penală depusă de organizațiile LGBTI 3
Ultima Ora Justiție

Încă o lovitură pentru PSD! Plângere penală depusă de organizațiile LGBTI

Organizația ACCEPT a anunțat că va depune plângere penală împotriva PSD, pentru manipulările de la Voluntari, în care, USR-PLUS, este prezentată într-un filmuleț, în care apare un presupus gay care spune că votează Alianța dintre Cioloș și Barna, întrucât au promis că vor legaliza căsătoriile între persoane de același sex.

Aceștia acuză PSD că instigă la ură și discriminare față de comunitatea LGBTI.

”Tacticile mizerabile de campanie utilizate în Voluntari de către Partidul Social Democrat în contextul campaniei pentru alegerile locale utilizează stereotipuri la adresa persoanelor transgender și instigă la ură și discriminare împotriva întregii comunități LGBTI.

Asociația ACCEPT condamnă ferm gestul politicienilor PSD care folosesc ura din societate pentru a ataca adversarii politici, fără vreo urmă de rușine sau conștiință a impactului faptelor lor.

ACCEPT va depune o sesizare penală la Parchetul General împotriva PSD Voluntari pentru a identifica autorii acestei înscenări manipulatoare menite să genereze ură.

Facem un apel la adresa politicienilor din toate formațiunile politice pentru respectarea demnității persoanelor LGBTI și a tuturor grupurilor sociale vulnerabile la discriminare.

Asociația ACCEPT nu va permite ca comunitatea LGBTI să devina subiectul de campanie și țapul ispășitor al eșecurilor întregului eșalon politic.

ACCEPT va accesa toate instrumentele legale pentru a asigura respectarea demnității persoanelor LGBTI de formatorii de opinie din zona politică, cât și din presa centrală și locală.

Solicităm politicienilor care se dezic de această manipulare să nu se poziționeze ca victime ale unei înjosiri, ci să să înțeleagă și să își asume nevoia de solidarizare cu o comunitate intens marginalizată, care înfruntă aceste huiduieli și amenințări în fiecare zi”, arată ACCEPT.

Încă o lovitură pentru PSD! Plângere penală depusă de organizațiile LGBTI 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.