Înainte de alegerile locale, Orban pregătește lovitura de grație pentru Firea 1
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Social

Înainte de alegerile locale, Orban pregătește lovitura de grație pentru Firea

Guvernul Orban va pune poprire pe conturile Primăriei Capitalei condusă de Gabriela Firea, a anunțat ministrul economiei Virgil Popescu.

Ministrul spune că Termoenergetica are o datorie de aproape 300 de milioane de lei la ELCEN.

„Termoenergetica are o datorie restantă de 100 de milioane de lei pe luna decembrie şi 180 de milioane de lei pe luna ianuarie. Am zis că la un moment dat o să poprim conturile Primăriei. Am somat Primăria Capitalei, suntem încă în prenotificare, nu am notificat ANAF. Poate până la finalizarea termenului de notificare se plăteşte. Până acum am luat 70 de milioane de lei din factura scadentă pe decembrie”, a spus, luni seara, Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

Înainte de alegerile locale, Orban pregătește lovitura de grație pentru Firea 1

Ministrul a precizat că Termoenergetica plăteşte pe gigacalorie un preţ cu mult redus faţă de preţul pe care îl plăteşte consumatorul.

„495 de lei, preţul pe gigacalorie, este de două ori mai mare decât preţul de achiziţie, care este de 196 de lei”, a spus Popescu.

„Tarifele de transport şi distribuţie şi pierderile nu au cum să acopere diferenţa”, a adăugat el.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii