Alertă. Viorica Dăncilă este Demisă. Premeirul a fost trădat de PSD. 2 octombrie ultima zi la Guvern
Ultima oră. Dăncilă promite sute de milioane de euro fermierilor români
Ultima Ora Politic

În disperarea de a nu pierde guvernarea, Primul-Ministru şi PSD se agaţă de „Pactul pentru bunăstare”

      Deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica, afirmă că  România are astăzi un guvern total nefuncţional şi că Viorica Dăncilă încalcă în mod conştient şi repetat Constituţia, apelând la un nou şantaj la adresa alegătorilor români:

,,Astăzi, România are un guvern care în loc să producă stabilitate şi bunăstare, generează haos în societate prin masurile pe care le adoptă. Încăpăţânarea doamnei Prim-Ministru de a se agăța de o funcţie pentru care a demonstrat în mod repetat că nu deține abilitățile necesare are consecinţe deosebit de grave asupra funcţionării instituțiilor statului, asupra economiei, asupra accesării fondurilor europene, asupra gestionării treburilor curente ale ţării. Vina pentru actuala criză politică şi guvernamentală îi aparţine exclusiv doamnei Viorica Dăncilă, care, crezând că va obţine un plus de respect din partea baronilor PSD, încălcă în mod conştient şi repetat prevederile Constituţiei României. Domnia sa ştie că singura modalitate pentru a putea continua să guverneze este aceea de a se prezenta în Parlament şi de a obţine cele 233 de voturi necesare pentru aprobarea noii structuri a Guvernului. Nu o face pentru că este conștientă că nu mai dispune de majoritatea parlamentară necesară şi un astfel de demers ar trimite Guvernul PSD acasă.

În loc să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a obţine votul de încredere, doamna Dăncilă consideră de cuviinţă să arunce în faţa electoratului o altă înşelătorie marca PSD, denumită pompos „Pactul pentru bunăstare”. Totodată, dânsa se joacă cu emoţiile oamenilor, străduindu-se să le inducă spaima că un viitor guvern format de actuala opoziție nu va avea altă preocupare decât aceea de a tăia pensii şi salarii. Tocmai doamna Dăncilă şi cei din PSD vorbesc despre tăieri! Păi hai să-i aducem aminte doamnei Prim-Ministru cum a tăiat dânsa şi Guvernul pe care-l conduce, timp 6 luni în anul 2018 şi 8 luni în 2019, dreptul la o pensie mai mare pentru cei circa 5 milioane de pensionari de asigurări sociale şi cum a majorat de la 1 ianuarie 2018 şi 2019 pensiile speciale nesimţite ale clientelei de partid. Să-i amintim doamnei Viorica Dăncilă şi cum a tăiat în anul 2018 din peste 2 milioane de salarii din sectorul privat prin falsa reformă a transferului de contribuţii în sarcina exclusivă a angajatului. Să-i mai reamintim şi cum guvernele PSD au mai tăiat încă odată din pensii şi din salarii, premeditat şi parşiv, prin creşterea accelerată a preţurilor, astfel încât ceea ce oamenilor li s-a dat cu o mână, li s-a luat imediat cu cealaltă. Astfel, prin măsurile adoptate de guvernarea PSD, chiar dacă românii au ceva mai mulţi bani în buzunare, majoritatea o duc mai rău decât în urmă cu trei ani. Iar ceea ce face acum doamna Dăncilă reprezintă un şantaj ordinar la adresa electoratului, metodă pe care se pare că a învăţat-o de la Liviu Dragnea.”

Deputatul PNL Dănuț Bica îi reamintește Vioricăi Dăncilă că PSD este partidul care a încălcat toate acordurile politice naţionale pe care şi le-a asumat:

,,Doamna Dăncilă propune partidelor politice parlamentare un pact naţional, „Pactul pentru bunăstare”. La început am crezut că este o glumă, apoi am realizat că este de fapt o mare sfidare. Tocmai PSD să ne propună un astfel de pact, adică partidul care a călcat permanent în picioare tot ceea ce ar fi trebuit să însemne consens politic naţional? Îi aduc aminte candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale că partidul său nu a respectat, în ultimii 7 ani, „Pactul pentru educaţie”, legiferat prin articolul nr. 8 din Legea nr.1/2011, conform căruia trebuia să acorde educaţiei o finanţare de minimum 6% din PIB. Tot PSD a compromis în anul 2018, sub Guvernarea Vioricăi Dăncilă, ,,Pactul naţional pentru apărare”, adică acel consens obţinut de Preşedintele Klaus Iohannis, privind alocarea a minimum 2% din PIB pentru apărare. Execuţia bugetară pe anul trecut demonstrează că Guvernul nu a respectat nici acest procent, cheltuind pentru sectorul militar numai 1,8% din PIB. Prin urmare, PSD şi-a bătut joc de cele mai importante dintre angajamentele asumate.

În acest context, nu există decât o singură soluție: doamna Viorica Vasilica Dăncilă și Guvernul pe care îl conduce trebuie să plece de urgenţă de la Palatul Victoria, pentru binele românilor!”, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dănuț Bica.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.