15 ani de securitate Nord-Atlantică. ”Țara noastră pe un drum pro-occidental fără echivoc”
Ultima Ora Politic

În cei 15 ani de la aderare, Armata Română s-a dovedit a fi un element central al strategiei NATO 

  Cu prilejul aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO, Rovana Plumb, președintele OFSD, atrage atenția asupra contribuției esențiale pe care Armata Română o are în cadrul Alianței și subliniază că europarlamentarii PSD se vor asigura că țara noastră și soldații săi vor primi respectul cuvenit în UE.

            ”Forțele de apărare române au devenit, în acești 15 ani, un element central al strategiei NATO, contribuind indispensabil la întărirea Alianței. Soldații români și-au demonstrat în nenumărate rânduri abilitățile și curajul în misiunile efectuate în teatrele de operațiuni militare. Avem datoria să-i cinstim pe acești oameni, să fim mândri de ei, mai ales că, nu de puține ori, și-au jertfit viața în lupta împotriva terorismului.

            Social-democrații au plasat întotdeauna Armata în centrul preocupărilor lor, mai ales atunci când s-au aflat la guvernare. Să nu uităm că PSD a avut un rol major în realizarea aderării României la NATO, un pas decisiv prin care România a ieșit definitiv și ireversibil din sfera de influență de tip sovietic. Tot PSD este partidul care, aflându-se la guvernare în ultimii ani, a alocat un buget anual fără precedent pentru Armată: 2% din PIB. PSD a arătat că este un partid mare și poate face lucruri mari pentru țară.

            Tocmai prin prisma acestor realizări, vă asigur că europarlamentarii PSD, atât cei de azi, cât și cei din viitoarea legislatură, se vor asigura ca Uniunea Europeană să ofere României respectul cuvenit pentru contribuția țării noastre la lupta pentru siguranța UE și apărarea democrației împotriva elementelor extremiste. Avem toate motivele să fim mândri de realizările României în cadrul NATO și de sacrificiul soldaților noștri pentru valorile europene”, subliniază Rovana Plumb, într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.