Două scrisori transmise de Constantin Brâncuși, vândute cu 11 000 de euro
Ultima Ora Politic

În anul sărbătoririi Centenarului, Guvernul îl dărâmă pe Brîncuși

În anul sărbătoririi Centenarului, Guvernul îl dărâmă pe Brîncuși!

”În ultimele luni, de mai multe ori, capodoperele lui Constantin Brâncuși de o valoare inestimabilă pentru România și patrimoniul mondial  erau să fie distruse în totalitate din cauza inundațiilor sau a prăbușirii copacilor în  Parcul Brâncuși din Târgu Jiu.

 

Pentru a nu știu câta oară, nu pot să nu remarc neimplicarea ministrului Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, care doarme în papuci și nu ia nicio măsură pentru protejarea patrimoniului nostru național. Conform statisticilor, România are rata cea mai mare de distrugere şi neglijare a patrimoniului din Europa, putându-ne compara cu țările care sunt în stare de război!

 

Stupefiant este și faptul că Ministerul Culturii, Institutul Național al Patrimoniului au redepus dosarul de candidatură al Ansamblului Brâncuși pentru Lista UNESCO, în condițiile în care operele sunt nerestaurate, și total disparate pe o Axă Brâncuși care devine din ce în ce mai greu circulabilă pietonal.

 

Este evident că pentru actuala guvernare protecţia patrimoniului este doar declarativă. Pericolul încă există de  a fi distrus iremediabil ansamblul  Brâncuși de la Târgu Jiu, iar instituțiile statului  parcă nu vor să îl păstreze pentru generațiile viitoare. Este revoltător că din cauza unor politici culturale deficitare, România riscă să piardă aceste comori cu care ne mândrim în lume!

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale ar trebui să fie un catalizator al sectorului cultural şi un reper în plan naţional pentru protejarea patrimoniului și recunoașterea și promovarea valorilor culturale româneşti în lume.

Fac apel la ministrul Culturii, George Ivașcu, să se trezească și să ia toate măsurile pentru a fi  salvată  această moștenire culturală unică pentru generațiile viitoare.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Gigel Știrbu.

În anul sărbătoririi Centenarului, Guvernul îl dărâmă pe Brîncuși 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.